На Одещині чоловік купив авто, яке виявилось у міжнародній базі розшуку “Інтерпол”

0 коментарів 27027 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно до сервісного закладу у Чорноморську звернувся 22-річний мешканець Одеської області для перереєстрації автомобіля марки BMW 520І.  Проте під час перевірки  транспортного засобу за наявними базами встановлено, що цей автомобіль було ввезено з-за кордону та зареєстровано в одному з сервісних центрів МВС на Кіровоградщині у січні 2021 року. А також те, що двигун цього авто викрадено, і це зафіксовано в міжнародній базі викрадених автомобілів “Інтерпол”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області.


Досить поширеною в Україні є практика купівлі транспортних засобів без реального переоформлення в сервісному центрі МВС, задовольняючись оформленням у нотаріуса довіреності (як часто кажуть — генеральної довіреності) та передачею техпаспорта (свідоцтва про реєстрацію ТЗ). Більшість громадян залишаються переконаними, що вони дійсно продали або купили автомобіль, оформивши угоду в такий спосіб. Однак це зовсім не так, і люди досить часто потрапляють у халепу.

Так сталось і з власником автомобіля марки BMW 520І. Як вже було сказано вище, автівку ввезено за кордону та зареєстровано в одному з сервісних центрів МВС на Кіровоградщині у січні 2021 року. Через півроку власник надає довіреність іншій особі.

Ще через два роки людина знаходить покупця та оформлює договір купівлі-продажу в одному з приватних підприємств, адже в нього довіреність. Так до  закладу сервісного центру у Чорноморську звертається 22-річний мешканець Одеської області для перереєстрації автомобіля марки BMW 5201.

Проте під час перевірки транспортного засобу за наявними базами було встановлено, що двигун цього авто викрадено, і цей факт зафіксовано в міжнародній базі викрадених автомобілів “Інтерпол». В результаті працівники сервісного центру МВС одразу ж проінформували поліцію й передали усі матеріали справи.

Отже видача довіреності не означає передачу власності на автомобіль. Це лише право користуватися та розпоряджатися автомобілем (якщо це передбачено).

Наявна багата судова практика у справах, коли покупці «по довіреності» намагалися в суді довести, що вони є власниками автомобіля. Верховний Суд чітко і неоднозначно пояснив — це не так. Тому довіреність не гарантує жодних прав власності для так званого покупця в даній ситуації. Окрім того, власник завжди має можливість відкликати довіреність та вимагати повернення автомобіля. Для убезпечення себе від можливих негативних наслідків наполегливо радимо продавати або купувати автомобіль з переоформленням в сервісному центрі МВС. Це найкраща гарантія“, – пояснили у Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в Одеській області.

На Одещині чоловік купив авто, яке виявилось у міжнародній базі розшуку "Інтерпол"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x