Брав участь у звільненні Зміїного: в Кілії попрощаються з головним корабельним старшиною Романом Борщ, який помер у лікарні після поранення – розклад

0 коментарів 541728 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії завтра, 31 серпня, проведуть в останню путь 31-річного головного корабельного старшину Романа Борща, який помер у лікарні 29 серпня після поранення, обставини якого з’ясовують правоохоронці. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Поки триває слідство, ми, на жаль, не можемо розголошувати інформацію. Відомо, що лікарі близько тижня боролися за життя Романа після атаки рашистів півдня Одещини.

Як розповіла “БІ” невістка Романа, він навчався у Кілійській школі №5, після цього закінчив Кілійський професійний ліцей, деякий час служив зв’язківцем в місті Одеса. Після кількарічної перерви знову присвятив життя Присязі — підписав контракт на три роки з Ізмаїльським загоном морської охорони.

Брав участь у звільненні Зміїного: в Кілії попрощаються з головним корабельним старшиною Романом Борщ, який помер у лікарні після поранення - розклад

Наприкінці 2021 року звільнився, та повномасштабне вторгнення примусило знову стати до зброї — у квітні 2022 року вірний син України добровольцем повернувся у лави морських прикордонників. Сумлінно захищав кордон України, брав участь у звільненні острова Зміїний.

Брав участь у звільненні Зміїного: в Кілії попрощаються з головним корабельним старшиною Романом Борщ, який помер у лікарні після поранення - розклад

Про обставини фатального поранення наразі достеменно невідомо навіть рідним, вони чекають на висновки комісії та результати розтину. Близько тижня Роман перебував у штучній комі в реанімації одеського військового шпиталя, йому зробили дві операції на голові, видалили поранене око, мали стабілізувати та будити, але напередодні серце Захисника, на жаль, зупинилося.

В нього залишилися п’ятирічна донечка, тато  та рідний брат.

Поховають захисника завтра, 31 серпня, і у цей же день Роман востаннє повернеться до рідної Кілії. Через можливі збої у графіку точний час достеменно невідомо. Приблизно о 8:00-8:30 автівка з тілом рушить з Одеси (можливо, пізніше), приблизний час прибуття – 12:00 (у живий коридор можна буде стати на в’їзді до міста), далі ритуальний автомобіль проїде по вулицям Перемоги — Сергія Карадобрі — Портовій — до Центрального парку. Звідти процесія піде пішки головною вулицею Кілії до ДЮСШ. Далі Романа на пів години привезуть додому (Чкалова, 149), де з ним попрощаються сусіди та знайомі. Відспівування відбудеться у Свято-Дмитрівському храмі приблизно о 13-14 годині, проте, нагадуємо, час може зсуватися, про що постійно повідомлятимемо на сторінці Кілія INFORM у Facebook. Поховають Захисника на Новому цвинтарі мікрорайону Сільгозптехніка поряд з мамою, яку він втратив 14 років тому.

Завтра у громаді оголошено жалобу.

Співчуття рідним виразив голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський:

“Ненависна війна продовжує забирати життя вірних синів України, в яких попереду мало би бути мирне та щасливе життя.
Внаслідок атаки російських агресорів півдня Одещини, 29.08.2023 року у лікарні від отриманих поранень помер головний корабельний старшина БОРЩ Роман Анатолійович, 26.06.1992 р.н., мешканець міста Кілія.
Загибель нашого захисника – це відкрита і болюча рана усієї громади.
Від імені Кілійської міської територіальної громади та від себе особисто висловлюю щирі співчуття у безмежному горі рідним та близьким померлого. Він до кінця був вірний військовій присязі і Батьківщині.
Нехай Господь укріпить близьких та дасть силу родині пережити важку втрату рідної людини.
У зв’язку з похованням, завтра, 31.08.2023 року, відповідно до розпорядження, на території всієї Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області оголошено Днем жалоби.
Вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя захищав нашу державу від російського окупанта”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x