Завтра в Ізмаїлі прощатимуться із 30-річним снайпером Андрієм Ширенковим – його родина створить реабілітаційний центр для постраждалих від війни на туристичній локації «Равлики Бессарабії»

0 коментарів 36747 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Бессарабія INFORM” повідомляла раніше про загибель стрільця-снайпера аеромобільного батальйону, солдата Андрія Ширенкова з Ізмаїльщини. 30-річий полеглий воїн – старший син багатодітної сім’ї Андрія Дмитровича Ширенкова, власника туристичної локації “Равлики Бессарабії” (село Саф’яни), яка є частиною   етногастротуристичного маршруту “Дорога вина та смаку Української Бессарабії”. Завтра, 15 липня, в Ізмаїлі відбудеться прощання з Героєм, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Як повідомили у мерії Ізмаїлу, звістку про повномасштабне вторгнення росії в Україну Андрій Ширенков-молодший, який на той час працював моряком, отримав у рейсі. Не міг та не бажав залишатися осторонь, коли в небезпеці опинилися рідна держава та українці. Тому повернувся додому та почав “штурмувати” військкомат, щоб відправитися на фронт. Повторював, що окупація, насилля, грабежі, ґвалтування, вбивства, які несе агресор, можуть прийти і в наш край, і хотів цьому запобігти.

Мобілізуватися у лави Збройних Сил України Ширенков-молодший зміг у лютому поточного року. Як виявилося, добре стріляв, тож став снайпером.

А до того допомагав своїй родині у Саф’янах приймати на туристичній локації “Равлики Бессарабії” переселенців із “гарячих” точок нашої країни, віддаючи особливу увагу дітям, які відчули на собі жахи війни.

…Полеглий воїн навить не сказав батькам, що мобілізувався, аби їх не тривожити. Та його батько (до слова – його повний тезка, теж Андрій Ширенков) каже – не чинив би перешкод, бо впевнений, що справжні чоловіки повинні боронити свою державу. До того ж, старший син – був не з тих, хто може відмовитись від прийнятого рішення. А в день загибелі сина відчув: трапилося найгірше…

Після загибелі сина родина Ширенкових вирішила створити реабілітаційний центр для постраждалих від війни на туристичній локації «Равлики Бессарабії».

Прощання з Андрієм Ширенковим відбудеться завтра, 15 липня, в Ізмаїлі, об 11.00 на вул. Коцюбинського, 122 (“Гранд”).

Стрілець-снайпер аеромобільного батальйону Андрій Андрійович Ширенков буде захоронений на Алеї Слави на Новому кладовищі в місті Ізмаїлі.

Таким – молодим, добрим, позитивним і невгамовним у своєму прагненні до Перемоги – він залишиться в пам’яті всіх, хто його знав:

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x