Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі

1 коментар 39609 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


День Української Державності в Ізмаїлі відзначили покладанням квітів до пам’ятника українському поетові, прозаїку, мислителю, митцю, громадському діячеві Тарасу Шевченку в однойменному сквері.


На церемонії були присутні перші особи району та міста – голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев, голова райради Василь Антонюк та мер міста Ізмаїл Андрій Абрамченко.

Очільник Ізмаїльщини Родіон Абашев звернувся до мешканців району з таким привітальним словом:

“Другий рік поспіль ми зустрічаємо День Української державності, відстоюючи нашу національну державність в війні, розв’язаній росією проти України. Власне державність є головним спадком, який ми отримали від поколінь українських героїв, які положили свої життя за Україну, за її волю та незалежність. Сьогодні ми вшануємо всіх, хто століттями творив, захищав, убезпечував українську державність – та Захисників і Захисниць сучасності, відданих військовій присязі нашому народові та ненці-Україні. Ми переможемо та відбудуємо рідну країну! Тому що за нами – правда та рідна земля. Ми вистоїмо, бо захищаємо минуле та майбутнє нашого мужнього народу, в генотипі якого – свобода, незалежність та самовіддана любов до Української держави. Наближаймо Перемогу! Слава Україні! Героям слава!”.

Нагадаємо, сьогодні Україна вдруге відзначала День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця пам’ятна дата нагадує, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують пам’ять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі–України.

Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі

Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі

Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі

Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі1 Як відзначили День Української Державності в Ізмаїлі

Фото: пресслужба Ізмаїльської РВА

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Rut
Rut
8 месяцев назад

Многолюдно – аж жуть!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x