В Кілію повертаються звільнені з полону Захисники Зміїного – де можна зустріти скеляних героїв

0 коментарів 38745 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завтра, 11 липня, в Кілію після 16 місяців відсутності, 15 з яких – російський полон, повертаються два мешканці Кілії – Євген Котляренко та Олександр Компанієць, які мужньо боронили острів Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення росії. Хлопців звільнили під час обміну 11 червня разом з болградцем, морпіхом Олександром Лунгу. Після місяця реабілітації вони нарешті обіймуть найрідніших. Розділити їхню радість можна під час прибуття. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на родини Захисників. 


Зазначимо, на малу батьківщину першим з трьох повернувся болградець Олександр Лунгу. Найрідніші дуже зворушливо зустріли морпіха в Одесі кілька днів тому.

Тепер уся Кілія чекає на своїх Героїв – прикордонників Євгена Котляренка та Олександра Компанійця. Завтра, 11 липня, вони прибудуть в місто. Усі бажаючі можуть взяти участь в історичній миті та зустріти хлопців на автовокзалі. Час збору – 13:30. Нагадаємо, взимку кілійці урочисто – з прапорами, квітами та кульками – зустріли трьох Захисників острова – Євгена Коновку, Андрія Владиченка та Микиту Жур’яна.

Зазначимо, до Євгена Котляренка та Олександра Коломійця на реабілітацію вже їздили їхні родини. Але вперше за тривалий час вони обіймуть чисельних рідних, друзів та усіх, хто на них чекав.

Важливо відмітити, що у полоні досі знаходяться 33 захисники скелі, включаючи останнього кілійця Генадія Корнієнко.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року, “зміїновці” першими зустріли ворога. Зранку два військові російські кораблі підійшли до майже неозброєного острова. Окупанти почали тиснути на його стражів: спочатку пропонували добровільно здатися у полон, а після знаменитої відповіді одного з прикордонників “йти нах*й” стали погрожувати та бомбардувати. Під вечір окупанти висадилися на берег та захопили усіх, хто там знаходився – і військових, і цивільних. Через великий галас, який наробили на увесь світ хлопці своєю незламністю, безстрашшям та стійкістю, росіяни дуже неохоче їх обмінюють. Більшість обмінів проходить без участі жодного з них. Тим часом родини Героїв роблять усе можливо, аби пришвидшити омріяні обійми.

На фото: праворуч – Євген Котляренко, ліворуч – Олександр Компанієць

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x