Смерть на підприємстві у Вилковому: слюсаря водоканалу під час виконання ремонтних робіт убило струмом

0 коментарів 328212 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У середу, 5 липня, у місті Вилкове на робочому місці від ураження струмом загинув слюсар КП “Зміїний” 43-річний Іван Балан. Про трагедію “Бессарабії INFORM” повідомили родичі загиблого.


Як стало відомо, загиблий працівник водоканалу спільно з коллегами виконував роботи на глибинному трубопроводі біля водозабірної башти. Завершивши їх, співробітники комунального підприємства по черзі почали виходити з водопровідного колодязя. Двоє вийшли, а третій, який останнім ніс електроподовжувач, ні – його уразило струмом.

Родичі потерпілого повідомили, що перші прибувші на місце виклику правоохоронці попередньо констатували, що молодий чоловік помер нібито від серцевої недостатності або від того, що у нього обірвався тромб. В цьому родичів намагались переконати і на місці роботи загиблого – в КП “Зміїний”, тоді, коли ще не було ніяких результатів судмедекспертизи. Мовляв – це серцевий напад (хоча чоловік ніколи не мав проблем із серцем – це підтверджує його сімейний лікар).

Але все виявилось не так. Попередня причина смерті слюсаря, згідно судмедекспертизи, – ураження струмом. Цю інформацію “БІ” підтвердили джерела у прокуратурі.

Деталі трагедії.

Під час виконання даних робіт на місці мав бути головний інженер водоканалу, але його не було. Там були тільки робочі. Працювали на глибині 6 метрів, ремонтували крани. Там, звісно, було темно і для освітлення місця поломки вони провели туди електрику. Цим його і вбило”, – розповідає кума загиблого Ганна.

Родичі Івана Балана обурені такою халатністю комунального підприємства.

“Водоканал бере колосальну плату за свої послуги, але нічого хорошого від них ми не бачимо. Мало того, що якість води у Вилковому не поліпшується, так вони ще й нехтують безпекою своїх працівників, що призводить до таких трагічних наслідків. Співробітників зараз цінувати треба, тому що хтось йде на війну, хтось виїжджає… Наші прості робітники водоканалу увесь час, як можуть, ремонтують, щось роблять, щоб все працювало, щоб у людей була вода. Вони, як мінімум, заслуговують на безпечні умови праці. А керівництву на них байдуже. Удові загиблого вони принесли 11 тисяч гривень – і все. Подружжя працювало на державних роботах. Чоловік – на водоканалі, дружина робе у школі технічкою. У сім’ї грошей немає навить на те, щоби достойно поховати Івана, ніхто ж такого не очікував. У сім’ї двоє дітей. Старша вже доросла – 23 роки. Молодша – 18-річна – у день смерті батька, отримала диплом у “дев’ятці” в Ізмаїлі… Працівники мають бути захищеними на своєму робочому місці. Ми ж всі хочемо жити в нормальній країні і хочемо, аби не тільки ми її підтримували, але й вона нас”, – бідкаються сповнені горя рідні трагічно загиблого Івана Балана. Вони побоюються, що керівництво комунального підприємства намагатиметься всіляко уникнути відповідальності.

У пресслужбі Ізмаїльського районного відділу поліції “БІ ” повідомили, що відомості за цим фактом були внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Призначено ряд експертиз, після чого буде прийняте рішення щодо повідомлення відповідальним особам про підозру. Проводиться розслідування.

Тобто відповідальність за цю трагедію, у разі доведення вини, будуть нести посадовці підприємства.

Наша редакція продовжуватиме стежити за розвитком подій.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x