Понад 15 тис мешканців Болградщини перейшли на енергозберігаючі технології, обмінявши старі лампи розжарювання на енергоефективні LED-лампи

0 коментарів 24084 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградському районі завершено перший етап експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням.


Як повідомили в Болградській районній військовій адміністрації, в рамках першого етапу Департаментом фінансів Одеської обласної державної (військової) адміністрації була надана субвенція на суму 113,55 тис грн.

Відділом фінансово-господарського забезпечення апарату Болградської РВА було підготовлено тендерну документацію та укладено договір на утилізацію 75 тис. ламп розжарювання з ТОВ «НВК «Укрекопром».

У червні 2023 року в відділеннях АТ «Укрпошта» Болградського району завершився збір побутових ламп розжарювання. Згідно вимог договору ТОВ «НВК «Укрекопром» було утилізовано 75 тис. обміняних ламп.

Завдяки зазначеному експериментальному проекту більш 15 тисяч мешканців Болградського району перейшли на енергозберігаючі технології.

В РДА зазначили, що на сьогоднішній день в Україні розпочався другий етап програми обміну ламп розжарювання на енергоефективні LED лампи. Відтепер можливість безкоштовно обміняти лампи поширюється на юридичних осіб, а саме – на освітні та медичні заклади.

Заявку на обмін ламп можуть подати:

  • дитсадки, школи, профтехучилища, ВУЗи, спортивні/музичні школи, автошколи та будь-які інші заклади освіти;
  • поліклініки, лікарні, стоматологічні клініки, лабораторії та інші медичні заклади.

Відправити заявку на обмін можна на порталі “Дія”, у розділі “Послуги” — “Обмін ламп”, КЕПом юридичної особи.
Відомо, що фізичні особи також можуть обміняти лампи. Програма продовжує діяти в центральних відділеннях Укрпошти у 23 населених пунктах країни.

Понад 15 тис мешканців Болградщини перейшли на енергозберігаючі технології, обмінявши старі лампи розжарювання на енергоефективні LED-лампи

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x