Поліцейські Одещини просять мешканців бути обачними: в області працюють шахраї за схемою “Друг просить у борг у месенджері”

0 коментарів 28971 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Скільки людей не попереджай, та все одно є певний процент населення, котрий, не вагаючись, ведеться на заклики шахраїв. Нова-стара шахрайська схема “Друг просить в борг в месенджері” знову активізувалась на просторах Одеської області. Тож правоохоронці вкотре попереджають про можливість вляпатись у халепу. Про це застерігає “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Шахрайська схема “Друг просить у борг в месенджері” зазвичай виглядає наступним чином: акаунт певного користувача зламується і від імені людини, яка має чимало друзів, просять про допомогу “посильною” сумою коштів. В таких випадках люди, обізнані з шахрайською схемою, телефонують до того, хто нібито просить та уточнюють. Або ж, збирають інформацію через спільних знайомих, якщо немає номера телефону. А дехто – не перевіряє, а одразу перераховує кошти. Як потім з’ясовується – шахраям.

Поліція застерігає: якщо у соцмережі ви отримали таке повідомлення, не поспішайте допомогти, а краще переконайтеся, чи справді вашому товаришу потрібна фінансова допомога.

Ось кілька правил безпеки:
– перетелефонуйте другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці у соцмережах.
– запитайте друга про те, що можете знати тільки ви – таке питання викриє шахрая;
– напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.

Окрім того, правоохоронці області закликають мешканців захистити свої акаунти від можливого зламу. Це можна зробити так:
– створити надійні, складні паролі та не використовуйте один пароль для кількох ресурсів;
– вмикати двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість;
– не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли від друга.

І не варто забувати, що якщо акаунт зламати, зловмисники можуть розсилати посилання, за якими ховається вірус або фішинговий ресурс.

 

Поліцейські Одещини просять мешканців бути обачними: в області працюють шахраї за схемою "Друг просить у борг у месенджері"

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x