Під водою бачили рештки росіян: водолаз ССО розповів деталі операції зі звільнення Зміїного

0 коментарів 37935 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сили спеціальних операцій ЗСУ опублікували інтерв’ю з водолазом 73 морського центру спеціальних операцій, який брав участь у десантуванні на звільнений острів Зміїний 7 липня минулого року.


Водолаз-розвідник Сергій розповів, що планування спецоперації розпочалося з аналізу помилок військовослужбовців, які брали участь у попередніх спробах висадки на острів.

“Після цього ми вже розробили свій план, який було змінено відповідно до виявлених недоліків. Тоді почали тренування на макетах місцевості. Проводили злагоджені дії підгруп у різних ситуаціях, стрільби. Знайшли відповідну ділянку для тренувань, обмежили її відповідно до самого острова, і вже на дистанціях цих проводили бойові стрільби та відпрацьовували дії, – зазначив розвідник.

Під час спецоперації бойові плавці 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антона Головатого ССО України, інженери 59-ї окремої мотопіхотної бригади, бійці ГУР МО та 801-го окремого загону ВМС України обстежили острів та розчистили прохід від пасток та мінних загороджень.

“Водолази з допомогою технічних засобів перевірили основний маршрут – він виявився придатним до десантування. Коли ми дійшли до самого узбережжя, подали сигнал катерам, що перебували на відстані. Тоді катери підійшли до самого острова і зійшла решта групи”,- поділився військовий.

Водолаз ССО наголосив, що операція на Зміїному для нього не була чимось надзвичайним. Він та його колеги постійно діють у морі. Герой пригадав, як ходили на більші дистанції на надувних човнах. Єдина відмінність операції зі звільнення Зміїного – дуже сильна увага до операції.

“Коли ми були біля самого берега, під водою бачили рештки росіян, яких вже морські жителі трохи доїдали,”, – зауважив Сергій.

Варто підкреслити, що у російському полоні з першого дня війни і досі залишаються 33 захисника острова Зміїний.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x