Наче вдома: роумінг для українських біженців продовжується ще на рік

0 коментарів 16551 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі спілкуватися з близькими за цінами українських операторів – угоду між надавачами послуг мобільного зв’язку продовжено ще на рік.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Міністерства цифрової трансформації України.

Угоду підписали 22 європейські оператори та 7 найбільших операторів України (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine).

Водночас ЄС та Україна готуються до інтеграції України в зону роумінгу ЄС на постійній основі. У квітні 2023 року було оновлено Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію, чим передбачено приєднання України до політики ЄС Роумінг як вдома (Roam like at home) після адаптації законодавства України до законодавства ЄС. На виконання цього домашнього завдання Україною є рік – до квітня 2024 року. Після чого ЄС ухвалить остаточне рішення про приєднання України до політики Roam like at home на постійній основі.

Нагадаємо, вперше Угода про доступний роумінг була підписана у квітні 2022 року, як прояв підтримки мільйонам українців, які рятуючись від війни, залишали Україну.

У лютому 2023 року угоду продовжили ще на пів року, і ось тепер – ще на рік.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x