Бородіно перейменують? Місцева влада закликає населення громади надати свою думку з цього питання

0 коментарів 38799 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 6 липня, керівництво Бородинської громади у соцмережах оголосило мешканцям, що їм рекомендовано обґрунтувати доцільність збереження поточної назви або запропонувати нову назву смт Бородіно в установленому законодавством порядку. Причина – Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і декомунізації топонімії», рішення Національної поліції зі стандартів державної мови № 230 від 22.06.2023 р.  Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Бородинську селищну раду.

Селище міського типу Бородіно Болградського району розташоване недалеко від кордону із Молдовою. Його заснували німецькі колоністи у 1814 році, і назвали на честь відомої в історії Бородинської битви, яка відбулась під Москвою під час франко-російської війни у 1812 році.

Нині, зважаючи на Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і декомунізації топонімії», перед депутатами Бородінської селищної ради постало питання про можливе змінення назви селища. Тому вони звертаються до мешканців смт Бородіно та громади в цілому, а також до спеціалістів з питань історії, педагогів, працівників культури та інших громадян з проханням надати проєкт обґрунтування доцільності збереження поточної назви смт Бородіно. Або запропонувати нову назву населеного пункту.

Свої пропозиції мешканцям громади потрібно надати до 1 серпня цього року до Бородінської селищної ради спеціалістам І. І. Мельник  (0965896813) та В. В. Галинська  (0678695414).
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x