З перших днів війни став на захист Батьківщини: під час штурму окупантів на Донеччині загинув мешканець Кілійської громади Дмитро Зенченко

0 коментарів 79866 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На війні загинув 43-річний мешканець села Ліски Дмитро Зенченко. Справжній патріот, який до повномасштабного вторгнення росії в Україну був сильним фахівцем з будування вітряків, з перших днів нападу не вагаючись пішов добровольцем та давав опір окупантам у найгарячіших точках фронту. На жаль, його шлях зупинився 13 червня під час штурму ворожих позицій в районі села Старомайорське Донецької області. 


Як повідомила журналістці “Бессарабії INFORM” староста села Ліски Галина Іванова, без перебільшень Дмитро був кращим з кращих. Гарний сім’янин, батько двох чудових діток шкільного віку, люблячий чоловік, дбайливий син своїх батьків. До війни працював за кордоном, востаннє – у Німеччині, де його професіоналізм був високо оцінений.

“Він такий уважний. Так пишався своїм селом, хлопцям на фронті показував фото, вони не вірили, що це село! Приїздив востаннє на 8 Березня, усім жінкам подарував квіти. Таких мало, уходять найкращі”, – не стримувала сліз староста.

Дружина Захисника – Наталя – працює у сільраді. Їй та усім рідним Дмитра виразив від імені громади голова міської ради Вячеслав Чернявський.

“Кілійська громада зазнала чергової важкої втрати – мужньо виконавши свій військовий обовʼязок в бою за Україну, її свободу та незалежність, відданий Військовій присязі на вірність Українському народові під час штурму ворожих позицій загинув водій роти морської піхоти, молодший сержант Дмитро Васильович Зенченко, мешканець села Ліски. З приводу загибелі нашого захисника від імені всієї громади, Кілійської міської ради та її виконавчих органів і від себе особисто, висловлюю щирі слова співчуття дружині загиблого, нашій колежанці, головному спеціалісту відділу з питань взаємодії зі старостинськими округами, муніципального контролю та звітності виконавчого комітету Кілійської міської ради Наталі Зенченко, усім родичам, близьким та друзям, усім, хто знав та шанував героя. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!” – виразив своє співчуття мер Кілії В’ячеслав Чернявський.

Також слова втіхи виразив голова Ізмаїльського району Родіон Абашев.

“Кілійська громада зазнала важкої втрати – мужньо виконавши свій військовий обовʼязок в бою за Україну, її свободу та незалежність, відданий Військовій присязі на вірність Українському народові під час штурму ворожих позицій в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області загинув водій роти морської піхоти, молодший сержант Дмитро Васильович Зенченко, мешканець села Ліски. Від імені Ізмаїльської районної військової адміністрації та від себе особисто висловлюю щирі співчуття сім’ї та близьким героїчно загиблого захисника. Розділяю біль вашої втрати та сумую разом з вами. Вічна пам’ять і шана воїну, який віддав своє життя за звільнення рідної землі від загарбників. Герої не вмирають”, – написав очільник Ізмаїльщини.

Про дату останнього повернення Героя додому та поховання буде повідомлено додатково.

Щирі та глибокі співчуття рідним та близьким Героя висловлює «Бессарабія INFORM»!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x