В Кілійській громаді почалася активна підготовка до зими

0 коментарів 30051 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілійській громаді активно готуються до наступного опалювального сезону. Враховуючи досвід минулої зими, яку щосили ускладнювали українцям російські окупанти, у міськраді завчасно дбають, аби усі населені пункти ТГ були забезпечені необхідним навіть у критичних ситуаціях. Про це йшлося на засіданні виконкому Кілійської міської ради, яке відвідала журналістка “Бессарабії INFORM”. 


Як доповів начальник відділу ЖКГ Юрій Ніколенко, розроблено єдиний план заходів щодо діяльності на зимовий період усіх комунальних підприємств, закладів освіти, установ культури та охорони здоров’я. Окрім цього, створено штаб з підготовки до зими, визначені терміни та відповідальні.

Фахівець зазначив, що в основному це  підготовка житлово-комунального господарства, дорожньо-мостового господарства, енергетики, забезпечення необхідним комунальні підприємства, облаштування укриттів.

Зокрема до зими КП “Жилсервіс” має підготувати 80 багатоквартирних будинків: відремонтувати дахи у 13, водопостачання – у двох, водовідведення – у чотирьох.

Продовжує викликати занепокоєння стан більшості доріг. Наразі у проїжджому стані лише траса Кілія-Струмок. Відносно інших ведеться активна робота щодо наближення їхнього ремонту. Зокрема, є інформація про плани ремонту доріг Новоселівка-Фурманівка-Червоний Яр- Кілія, Суворове-Приозерне-Шевченкове, а також Шевченкове-Мирне. Проте ці дані були попередньо погоджені при колишньому очільникові області. Після зміни керівництва регіону, на жаль, змінюватися можуть і плани…

Також розробляється проєкт на капремонт мосту через канал Кофа (дорога на Ізмаїл). Вартість лише проєктних робіт складає 1 млн 332 тисячі гривень. Міська рада взяла участь у співфінансуванні, додавши 200 тисяч. Проте доки невідомо, чи вдасться виконати сам ремонт у цьому році.

Щодо внутрішніх доріг, заплановано три мільйони гривень на поточні ремонти. Протягом літа-осені будуть проведені максимально можливі за ці кошти роботи. За умови перевиконання бюджету суму збільшать, але є проблема фінансування енергоносіїв для освіти та медицини та заробітної платні освітян, які, скоріше за все, цьогоріч буде на плечах міської ради, а не держави, тож з бюджетом можливі проблеми.

За словами міського голови Вячеслава Чернявського, дороги – першочергова задача для міської ради, для вирішення якої протягом тривалого часу докладається максимум зусиль. Окрім постійного нагадування про проблему до компетентних служб, ведеться робота з залучення до ремонтів компаній, які здійснюють роботу з перевезень важких вантажів, зокрема – з портовими операторами. У цьому напрямку є деякі успіхи.

Велику кількість уваги приділили аварійному енергозабезпеченню. Попередня зима показала, що неообхідно мати альтернативні джерела світла, адже без нього повністю зупиняється життєдіяльність ТГ. В разі блекауту Кілійська громада готова використовувати генератори, мінімальна потреба у яких забезпечена в закладах освіти, медицини, на критичній інфраструктурі та пунктах незламності. Так, повною мірою завдяки власним коштам громади, а також благодійникам вдалося забезпечити критичну інфраструктуру (водогін та каналізацію) сьома потужними генераторами, зокрема мобільними, які можна буде перевозити з місця на місце в разі потреби запустити каналізацію на певній ділянці місця. Також в медицині – п’ять генераторів, в закладах освіти – 16, в пунктах незламності – 11. Останні до похолодань мають доукомплектувати усім необхідним. Працювати вони почнуть за першої потреби.

Голова громади, коментуючи пункт енергонезалежності, зазначив, що протягом літа необхідно провести усі необхідні роботи з підключення та налаштування генераторів, аби вони були готові до запуску будь-якої миті.

Також багато уваги приділили питанню закупівлі палива, доки на нього нормальна ціна. Будуть завчасно проведені тендерні процедури, аби запастися необхідною кількістю горючого.

Триває робота з підключення нових котлів в Третій та Четвертій школах міста Кілія. Вони зможуть працювати на різних видах палива, тож проблему дефіциту вугілля на ринку можна буде вирішувати за рахунок пеллетів. Міський голова також наголосив на важливості провести усі роботи з підготовки систем усіх закладів освіти до початку опалювального сезону, а краще якомога скоріше – поки діти на канікулах. Це ж стосується і лікарень – аби пацієнти не мерзли восени та взимку, проблеми з опалюванням потрібно вирішити негайно. Разом з цим вже проводиться підрахунок кількості вугілля, яке залишилося з минулого сезону, аби визначити потребу і почати проведення необхідних закупівель.

Присутні на засіданні керівники комунальних підприємств міської ради мали змогу виступити та позначити важливі потреби своєї сфери відповідальності для комфортного входу в зиму. Їхні побажання були внесені до плану підготовки. Робота триває.

В Кілійській громаді почалася активна підготовка до зими

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x