У Болградській ЦРЛ провели високотехнологічну операцію за допомогою апарату зі зварювання судин

0 коментарів 26487 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Хірурги Болградської лікарні Олександр Воронін та Віктор Дішлі провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на сторінку медзакладу.


Олександр Воронін пройшов підготовку та отримав сертифікат по роботі на даному апараті, хоча має досвід схожих операцій, володіючи технікою коагуляції судин. Дані операції він проводив, працюючи у клініках Києва та Херсонської області. У першій операції також були залучені генеральний директор (за фахом лікар-хірург) Віктор Дішлі та анестезіолог Геннадій Ніколаєв.

«Такі операції проводитимуться планово, хворих багато. Це актуальна проблема для регіону. Тут набагато більше хворих із варикозними хворобами нижніх кінцівок, ніж у Києві, на Херсонщині. Це пов’язано і з кліматом, і з особливостями харчування. Тому поява апарату зі зварювання тканин необхідна і своєчасна», – каже Олександр Воронін.

Лікар працює у Болграді нещодавно. Народився Олександр Воронін у Новій Каховці Херсонської області. У 2018 році закінчив Одеський медичний університет. Проходив інтернатуру на базі Херсонської обласної клінічної лікарні та на базі Новокаховської центральної районної лікарні. Спочатку працював в рідному місті. Торік у січні переїхав до Києва. Там отримував другу спеціалізацію з інтервенційної кардіології. Працював на базі Київського міського шпиталю ветеранів війни, стажувався у клініці «Феофанія», проходив стажування у Київському інституті серця, там же навчався інтервенційної кардіології. У молодого хірурга було багато планів, але їх змінило повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

Метод біозварювання судин відноситься до категорії малоінвазивних операцій. У Болградській лікарні подібні операції виконуватимуться згідно з медичним пакетом хірургії одного дня. Це коли хворого госпіталізовано, прооперовано та виписано максимально в один день. Це досягається за рахунок малотравматичності операції – вона проводиться через маленький надріз близько 1 см. Надалі хворий ходить на перев’язки в поліклініку і живе звичайним життям. Такі операції активно виконуються в обласних центрах України та Києва. І ось тепер – у районному центрі.

 

У Болградській ЦРЛ провели високотехнологічну операцію за допомогою апарату зі зварювання судин

Рідне місто Олександра Вороніна було окуповане в перші години, і сьогодні також знаходиться в окупації. З містом у нього немає зв’язку, рідні виїхали звідти.
Молодий лікар змушений був переїхати з Києва в більше спокійне місце, коли там почалися бомбардування. До Болграда переїхав, бо тут багато знайомих, є й родинні зв’язки.

«Мене запросили працювати до Болградської лікарні. Я прийняв цю пропозицію і не пошкодував. Тут є досить комфортні умови роботи. Тут чудове матеріальне та інструментальне забезпечення. Відчувається підтримка як керівництва лікарні, так і місцевої влади. Вчасно виплачується заробітна плата, є житло. Мене тут тепло прийняли, колектив дружній. Зараз я не планую їхати звідси. Мені тут комфортно і для роботи, і для життя», – розповів Олександр Воронін.
А ще він відзначив, що війна за всього трагізму, все ж таки дала шанс лікарням у таких маленьких містах, як Болград, залучити фахівців обласного та столичного рівня. Це успішно робить керівництво Болградської лікарні на чолі із Віктором Дішлі. І сьогодні помітно, як лікарня розвивається, попри воєнний стан в Україні.
«Венектомія – це не остання наша спільна перемога з Віктором Васильовичем, у нас є плани, реалізовуватимемо», – поділився Олександр Воронін.

У Болградській ЦРЛ провели високотехнологічну операцію за допомогою апарату зі зварювання судин

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x