Мешканці Тарутинської громади просять Президента посмертно присвоїти звання Героїв України двом воїнам-землякам

0 коментарів 27756 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканці Тарутинської громади звернулися до Президента з проханням посмертно присвоїти звання Героя України двом землякам: молодшому сержанту Зеленому Олександру Олександровичу та Мурзіну Олександру Васильовичу. Про це повідомили на офіційній сторінці


17 травня 2023 року на сайті Президента України зареєстрована петиція про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України молодшому сержанту Зеленому Олександру Олександровичу.

Олександр народився в селі Новоукраїнське Миколаївської області у 1985 році. З 2014 року воював в зоні АТО, а після закінчення контракту приїхав в смт. Березине, де проживав з сім’єю.

24 лютого 2022 року Олександр Зелений знов встав на захист Батьківщини. Він служив командиром гранатометного відділення протитанкового взводу механізованого батальйону. Загинув військовослужбовець при виконанні бойового завдання поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області 29 березня 2022 року, рятуючи життя побратимів.

На момент публікації петиція набрала 4 тисячі 816 голосів, з потрібних 25 тисяч.

Також 7 червня на сайті Президента України опублікована електронна петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) Мурзіну Олександру Васильовичу (26.12.2000 – 11.11.2022) з смт.Березине, який загинув захищаючи Україну у війні з росією.

Олександр, якому був всього 21 рік, віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні. Він захищав рідну землю ціною власного життя та до останнього подиху був вірним присязі, українському народові та Україні.

Петиція буде розглянута Президентом України після того, як на її підтримку буде зібрано не менш як 25000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x