Купатися та збирати прибите до берега сміття навіть небезпечніше, ніж торік: Братчук повідомив про смертельну небезпеку пляжів Одещини

0 коментарів 25272 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після підриву Каховської ГЕС одеські пляжі стали смертельно небезпечними, зокрема через велику загрозу мінно-вибухових предметів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону, передає “Бессарабія INFORM”. 


“Буквально одразу було звернення начальника обласної військової адміністрації Олега Кіпера до одеситів і мешканців Одеської області, щоб вони не виходили на узбережжя. Є величезна загроза, що до нас приб’є мінно-вибухові предмети. Велика дніпровська вода фактична змила першу лінію оборони ворога на лівому березі. Там дуже багато було замінованих територій. Усі ці міни пішли сюди. Буквально за кілька годин після трагедії одну з мін знищили наші Сили оборони. Був контрольований підрив, це була протидесантна міна, яку викинуло на берег”, – розповів він.

Подальший сценарій розвитку подій, за словами Братчука, передбачає, що такі міни можуть опинитися на будь-якому пляжі і на будь-якій ділянці узбережжя.

“Ми говоримо також про боєприпаси, це наприклад постріли з гранатомету або гранати. Тому на море ходити не треба. Це просто заборонено – це чинний наказ минулого року обласної військової адміністрації і військового командування”, – нагадали в ОВА.

Щодо сміття, яке припливло до Чорного моря, ситуація складна. Братчук подякував одеситам за ініціативу долучитися до його збору, але він наголосив, щоб вони не робили таких дій через велику загрозу власному житттю.

“Хочу нагадати – сьогодні є велика небезпека від вибухових предметів, які можуть опинитися серед сміття. Тому спочатку військові займаються мінною небезпекою, потім комунальники долучаться до великого прибирання. Також буде задіяно відповідну техніку в морі. Якщо в морі будуть знаходити боєприпаси їх просто будуть знищувати. Поки що людей ми просимо не виходити, не робити цих дій, хоча дуже вдячні за таку ініціативу”, – підсумував він.

Нагадаємо, на Одещині фіксують наслідки екоциду. У Чорному плаває сміття, трупи тварин та прибиває небезпечні боєприпаси. Як розповів мер Одеси Труханов, міни, які прибиває течією до пляжів, знищуватимуться відразу на місті. Їхнє транспортування на полігон – не є можливим.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x