Як ВПО, які переїхали до Ізмаїлу, отримати безкоштовний притулок у санаторіях – роз’яснює УП та СЗН

0 коментарів 22086 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Деякі категорії переселенців, які переїхали до Ізмаїлу з гарячих точок або тимчасово окупованих територій, мають можливість отримати безкоштовний притулок та інші соціальні послуги у Спеціалізованому Трускавецькому санаторії «Батьківщина» та Спеціалізованому Миргородському санаторії «Слава».


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Управління праці та соціального захисту населення Ізмаїльської міської ради.

За інформаціє УП та СЗН, ці два санаторії є учасниками експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Мінсоцполітики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Право на отримання соціальних послуг, у межах реалізації експериментального проекту, мають особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, в тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких житло зруйноване, непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Учасники експериментального проекту (зазначені два санаторії) забезпечують безкоштовне надання соціальних послуг, відповідно до державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики, а саме:

  • надання притулку (тривалість надання послуги одній особі — не більш як шість місяців);
  • підтримане проживання;
  • догляд стаціонарний (не більш як 50 особам);
  • соціальна адаптація.

Умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для подання заяви на отримання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб необхідно звернутися до управління праці та  соціального захисту  населення Ізмаїльської  міської  ради за адресою: м. Ізмаїл вул. Івана Франка, буд. 10, громадська приймальна. Графік роботи: понеділок – четвер з 8:00 до 17:15, п’ятниця з 8:00 до 16:00».

Додамо, що цей експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2024 року.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x