Від жахів війни ─ до безпеки: у Татарбунарській громаді живуть діти з будинків сімейного типу Луганщини

0 коментарів 22680 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через повномасштабну війну багато сімей з окупованих територій та зони бойових дій змушені були покинути свої домівки і шукати прихистку в інших регіонах. Особливо важко прийшлось багатодітним родинам, дитячим будинкам сімейного типу, які лишали свої оселі і тікали у невідомість з малечею на руках. Два таких ДБСТ знайшли захист у Татарбунарській громаді. Сьогодні, 26 травня, до цих родин здійснили моніторинговий візит начальник служби у справах дітей Білгород-Дністровської РВА Наталія Іконнікова та фахівець управління соцзахисту райадміністрації Марія Скала. Як пройшла зустріч, дізнавалась «Бессарабія INFORM», з посиланням на міськраду.


Метою такого виїзду стало, у першу чергу, обстеження умов проживання двох дитячих будинків сімейного типу. У Білгород-Дністровський район ці родини потрапили ще у вересні 2022 року. До цього вони мешкали у Сєвєродонецькому районі на Луганщині, але у розпалі війні батькам-вихователям довелось рятувати дітей та евакуюватися самим. За розподілом, який здійснювали координатори Одеської ОВА, вони потрапили до Татарбунарської громади, де й мешкають до сьогодні.

Разом з начальницею служби у справах дітей міськради Людмилою Шалар та батьками-вихователями обговорили ті нагальні проблеми, які наразі найбільше їх турбують. Спеціалісти по роботі з внутрішньо переміщеними особами також поспілкувалися з приводу додаткових потреб для дітей, що виховуються в ДБСТ.

На даний час у цих двох будинках сімейного типу проживають 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Спеціалісти громади спільно з батьками-вихователями постійно працюють над подальшою соціалізацією дітей, їх адаптацією до нових умов. Адже навіть дорослим досить важко змінювати звичний уклад життя, що ж говорити про дітей, у яких і без того доля не з простих.

Зараз родини живуть на території Свято-Преображенського жіночого монастиря, та у громаді думають над тим, аби створити більш комфортні умови проживання і знайти варіанти іншого житла.

«Повномасштабна війна внесла великі корективи у роботу всіх органів соціального спрямування. На превеликий жаль, від військових дій найбільше страждають діти. Сьогодні Татарбунарська громада опікується двома ДБСТ, які прибули до нас з Луганської області. Ми тісно співпрацюємо в даному питанні, і приємно, що служба у справах дітей міської ради відповідально і конструктивно підходить до вирішення проблем цих людей. На жаль, ніхто не знає, як скоро вони зможуть повернутися додому, тому ми разом докладаємо усіх зусиль, аби створити максимально комфортні умови для дітей та батьків-вихователів», ─ зазначила очільниця районної служби у справах дітей Наталія Іконнікова.

Від жахів війни ─ до безпеки: у Татарбунарській громаді живуть діти з будинків сімейного типу Луганщини

Від жахів війни ─ до безпеки: у Татарбунарській громаді живуть діти з будинків сімейного типу Луганщини

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x