В Кілії побудують мережу парковок в активній торговій зоні

0 коментарів 28458 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії за останні кілька років значно ожила територія біля Бессарабського ринку (перетин вулиць Кіченка та Гагарінської). Після відкриття там магазину всеукраїнської мережі АТБ, яка користується великою популярністю серед кілійців і гостей міста, почали підтягуватися місцеві та мережеві підприємці. Зокрема, лише за останні кілька місяців там побудовані нові будівлі під “М’ясомаркет” та місцеву пекарню “Пряник”, будується мережа бутиків у зеленій зоні, відкрилися нові магазинчики та офіси на самому ринку, який хоч і побудований багато років тому, але раніше не користувався великою популярністю. Усе це провокує значну транспортну завантаженість – автомобілі майже постійно стоять вздовж дороги на кількох кварталах, а з урахуванням, що скоро нові торгові точки відкриються, може статися справжній транспортний колапс на цій ділянці міста. Тож міською владою заплановано будівництво одразу трьох парковок. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Перша буде побудована по вулиці Кіченка на території колишньої дитячої бібліотеки від нової будівлі “М’ясомаркету” до будівлі салону краси “Соф’я”. Вчора, 3 травня, Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський спільно із заступником міського голови і директором КП «Відділ капітального будівництва» вирушили на місце для обговорення нюансів. Наразі на ділянці вже проводяться роботи з розрівнювання та благоустрою. Найближчим часом фахівці проведуть необхідні заміри та виготовлять кошторис, аби внести будівництво до ПСЕР.

Від історичної будівлі, в якій раніше розміщувалась дитяча бібліотека, парковку відділятиме прозорий паркан. Щодо самої будівлі, яка вимагає великих фінансових вкладень, що не під силу місцевому бюджету, в міськраді обдумують варіанти її використання. У будь-якому разі вона буде збережена. Також там з’явиться клумба з зеленими насадженнями.

Також в майбутньому буде розглядатись питання щодо облаштування стоянки для автомобілів на території, що розташована навпроти по вул. Кіченко, а також на вулиці Гагарінській (між магазином «АТБ» і пожежною частиною).

Це має значно покращити ситуацію і розвантажити проїжджу частину, на якій через припарковані автівки доводиться використовувати лише одну смугу.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x