У Саф’янівській громаді з 1 червня почнуть відключати боржників за артезіанську воду

0 коментарів 30672 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Саф’янівській громаді з 1 червня КП “Джерело” почне відключати боржників за артезіанську воду. 


Про це повідомляє Бессарабія INFORM з посиланням на оголошення комунального підприємства, опублікованого в онлайн-спільноті громади у соцмережах.

Керівництво КП закликає населення розрахуватись за спожиту технічну воду та не забувати сплачувати своєчасно за спожиту артезіанську воду.

У КП “Джерело” повідомили, що з червня місяця планується качати та подавати технічну воду, але через борги підприємство не має можливості сплачувати електроенергію.

І додатково нагадали – для заключення договорів на вивіз сміття необхідно звернутися до сільської ради.

Слід зазначити, що введення воєнного стану не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг. Як відомо, до законодавства з питань оплати житлово-комунальних послуг були внесені певні зміни, які зазначені у Постанові Кабміну від 05.03.2022 № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану». Згідно із Постановою забороняється:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;
  • припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх не оплати або оплати не в повному обсязі.

Однак, дана постанова не скасовує необхідність оплати за житлово-комунальні послуги. Як зазначив очільник Міністерства розвитку громад та територій, сплата за комунальні послуги в сьогоднішніх умовах навпаки є великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x