У Болграді вирішили, хто зможе безкоштовно їздити до облцентру

0 коментарів 28890 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградській громаді визначилися з категорією громадян, які мають право на безкоштовний проїзд в автомобільному транспорті маршрутом Болград-Одеса. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на рішення міської ради. 


Зазначається, що безкоштовним є проїзд один раз на рік в обидві сторони. На новий вид соціальної гарантії, згідно з документом, мають право деякі громадяни, які зареєстровані та проживають на території Болградської громади, а саме:

  1. Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та ліквідатори аварії на Чорнобильський АЕС, віднесених до 1-ої категорії.
  2. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
  3. Діти з багатодітних сімей, старше шести років (які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченими сім’ям при наявності довідки).
  4. Учасники бойових дій.
  5. Особи з інвалідністю внаслідок війни І, II групи.
  6. Особи, які супроводжують в поїздках осіб з інвалідністю І групи та дитину з інвалідністю (не більше однієї особи) – в одному із напрямків.
  7. Інваліди з дитинства І та II групи, діти з інвалідністю старше шести років.

Для отримання пільгового талона необхідно надати:

  • копія та оригінал паспорта, документ що підтверджує реєстрацію на території Болградської громади, ідентифікаційний номер;
  • копія та оригінал посвідчення, що підтверджує пільгову категорію;
  • для дитини з інвалідністю копія та оригінал свідоцтва про народження дитини;
  • для особи, що супроводжує особу з інвалідністю І групи або дитину з інвалідністю старше 6 років – копію та оригінал свідоцтва про шлюб, копію та оригінал свідоцтва про народження дитини.

Пільги надаються особисто пільговику на підставі пред’явленого посвідчення та паспорта громадянина України, для дитини молодше 14 років – свідоцтва про народження.

Відповідно до укладеного договору з перевізником пільговий проїзд здійснюється з АС Болград до АС Старосінна та у зворотному напрямку.

“Додатково повідомляємо, що Болградська міська рада компенсує проїзд без урахування касового збору, який пільговик сплачує самостійно в касі автостанції. За консультацією, додатковою інформацією та отриманням пільгового талона необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Болградської міської ради за адресою: м. Болград, вул. Поштова,39, каб. № 4 або за телефоном 04846-4-52-782, – зазначили у міській раді.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x