Протипожежний стан висоток Білгород-Дністровського району викликає занепокоєння служби з надзвичайних ситуацій

0 коментарів 19926 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 30 травня, у Білгород-Дністровській районній адміністрації пройшло засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Пріорітетно обговорили стан пожежної безпеки у висотних будівлях та будівлях підвищеної поверховості. Вичерпну інформацію з цього приводу надав начальник районного управління ДСНС  Олександр Чуханенко. Деталі з’ясовувала «Бессарабія INFORM».


За його словами, загалом на території району знаходиться п’ять висотних будівель: 3 житлового і 2 не житлового призначення, а саме ─ у Білгороді-Дністровському, Сергіївці та Затоці. Одне таке приміщення не функціонує ще з 90-х років.

Упродовж останнього часу пожеж у висотних будівлях району, на щастя, не виникало, проте аналіз показав, що їх системи протипожежного захисту або знаходяться у непрацездатному стані, або просто не обслуговуються.

«Однією з найпоширеніших проблем висотних будівель є порушення при паркуванні транспортних засобів на території жилих комплексів, що значно ускладнює проїзд аварійно-рятувальної техніки, доступ до пожежних вододжерел, збільшує час на прибуття підрозділів до місця пожежі та ускладнює її гасіння», ─ підкреслив Олександр Чуханенко.

Також значним проблемним питанням є використання підвальних приміщень як паркінг, зокрема такі випадки зафіксовані на території м.Білгород-Дністровський. То ж тепер, за рішенням комісії з ТЕБ та НС, компаніям, що обслуговують такі висотки, та місцевій владі доведеться провести всі необхідні заходи з утримання шляхів евакуації, а також привести у працездатний стан системи протипожежного захисту. Зокрема це стосується автоматичної пожежної сигналізації, систем пожежогасіння, димовидалення та підпору повітря, внутрішнього протипожежного водогону.

Крім того, планують провести комісійні обстеження таких будівель у складі спеціалістів ДСНС та органів влади, керівників ОСББ, керівників ЖЕО і посадовців, відповідальних за пожежну безпеку.  До того ж буде проведена ревізія наявних систем  протипожежного захисту в житлових будинках, яку необхідно  привести у справний стан і утримувати в постійній готовності.

Довідково: протягом 2022 року у вищезазначених будівлях на території області виникло 60 пожеж, з яких 59 – у житлових будинках. Внаслідок пожеж загинуло троє людей, ще 15 ─ травмовано, серед них одна дитина. Під час пожеж врятовано  12 осіб, включаючи одну дитину, а також матеріальних цінностей на суму 8.1 млн грн. Збиток від пожеж склав понад 18 млн. грн.

Уже з початку 2023 року виникло 22 пожежі, внаслідок яких загинуло троє людей і троє травмовано. Матеріальних цінностей втрачено орієнтовно на суму 4.5 млн грн. Збиток від пожеж склав понад 17 млн грн.

Основними причинами виникнення пожеж у службі з надзвичайних ситуацій називають порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (аварійний режим роботи електромережі), необережне поводження з вогнем. Також зареєстровані непоодинокі випадки пожеж внаслідок використання електрогенераторів та вибухи під час використання побутових і туристичних газових балонів. Крім того, підрозділи ДСНС на території районів не оснащені у повній мірі аварійно-рятувальною технікою, призначеної для гасіння пожеж та евакуації людей на верхніх поверхах висотних будівель.

Протипожежний стан висоток Білгород-Дністровського району викликає занепокоєння служби з надзвичайних ситуацій

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x