«Передовики» з хвороб: значне перевищення обласного показника захворюваності в Ізмаїльському та Білгород-Дністровському районах

0 коментарів 23652 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними моніторингу з 15 по 21 травня загальний рівень захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, на Одещині знизився на 2,3%, проте ─ не у всіх районах. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на інформацію обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.


Серед дорослих стан захворюваності знизився на 3,2%, а серед дітей ─ на 2%. Зменшилась і кількість госпіталізації хворих на 4,4%.

Але у центрі зазначили, що по районам області значне перевищення обласного інтенсивного показника зареєстровано в Ізмаїльському (на 33,2%) та Білгород-Дністровському (на 16,8%) районах.

Також, за останній тиждень, рівень захворюваності на COVID-19, порівняно з попереднім, по області зріс на 16,1% за рахунок дорослого населення, а госпіталізація знизилась на 22,7%.

Збільшились показники зареєстрованих випадків гострих кишкових інфекцій ─ на 29,3%. Серед дітей до 17 років цей показник ще вищий – на 39,1%, серед дорослих – на 16,7%.

«На минулому тижні зареєстровано групову захворюваність на харчову токсикоінфекцію серед дітей у м.Роздільна Роздільнянського району. Всього захворіло 9 дітей, з них 4 госпіталізовано до інфекційного відділення КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня», п’ятеро дітей лікуються амбулаторно. Перебіг захворювання середньої та легкої важкості. При епідрозслідуванні встановлено, що всі діти відвідували у м.Роздільна виставу пересувного цирку шапіто, де вживали різні солодощі (солодка вата, попкорн), які реалізовувались працівниками цирку зі спеціальних апаратів. З метою встановлення причин виникнення групової захворюваності, джерела та факторів передачі інфекції фахівцями Роздільнянського відокремленого підрозділу ДУ “Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України” спільно з територіальним підрозділом Держпродспоживслужби проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем», ─ повідомлено у дописі центру.

Проте фахівці запевняють, що загалом епідемічна ситуація в регіоні залишається на контролі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x