«Ми вже готуємося до наступної зими і очікуємо, що вона буде досить складною», ─ Міністр енергетики України Герман Галущенко

0 коментарів 16254 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 24 травня, Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з державним секретарем з енергетичної безпеки та Net Zero Великої Британії Грантом Шаппсом. Сторони обговорили співпрацю в ядерній галузі. Зокрема йшлося про будівництво малих модульних реакторів і перспективи співробітництва у цій сфері. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на Міністерство енергетики.


У ході спілкування очільник Міненерго подякував Великій Британії за підтримку українського енергосектору і внесок до Фонду енергетичної підтримки України, який допоміг енергосистемі вистояти цієї зими в умовах російських атак.

«Ми вже готуємося до наступної зими і очікуємо, що вона буде досить складною. Очевидно, ворог продовжить атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури. Розуміючи це, ми працюємо над відновленням пошкоджених об’єктів. Триває масштабна ремонтна кампанія. У той же час важливо і надалі накопичувати обладнання на складах. Це дозволить нам якнайшвидше замінити те устаткування, яке може бути знову пошкоджене російськими терористами», – зазначив Г.Галущенко.

Також Міністр висловив подяку британській стороні за жорстку позицію у введенні санкцій проти ядерної галузі країни-агресора.

«Днями російські обстріли призвели до сьомого блекауту Запорізької АЕС. Це пряма загроза ядерній і радіаційній безпеці всього континенту. Цивілізований світ має дати відсіч державі-терористу і запровадити жорсткі санкції проти російської ядерної галузі, як це вже зробили США і Велика Британія», – наголосив він.

Слід зазначити, що за словами Міністра, Україна зацікавлена у залученні британських інвестицій у проекти з відновлення і розбудови української енергетичної інфраструктури.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x