Небезпечний бур’ян: ізмаїльців попереджають про початок вегетації карантинної рослини

0 коментарів 35235 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканцям міста та Ізмаїльського району нагадали про дуже небезпечну карантинну рослину – Амброзію полинолисту, яка зараз знаходиться у стадії сходів. Фітосанітарний інспектор звернувся до жителів по допомогу, аби оперативно і ефективно знищити бур’ян. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», із посиланням на районну адміністрацію.


Небезпечна рослина розвивається дуже швидко, а тому у відділі карантину рослин наголошують, що роботу по знищенню вогнищ амброзії потрібно починати вже зараз. Поступове знищення вогнищ амброзії дозволить тримати під контролем ситуацію протягом літа і не допустити цвітіння амброзії, коли вона надзвичайно шкідлива і небезпечна. Пилок рослини є дуже сильним алергеном для людей, чутливих до захворювань верхніх дихальних шляхів, викликає амброзійний поліноз. Захворювання може проходити у формі алергічного риніту, кон’юктивіту, мігрені, кропивниці.

 «У випадках, коли Ви побачите рослину, зовні схожу на амброзію полинолисту – буду Вам дуже вдячний у разі, якщо ви подзвоните по телефону: 067 7799741. Разом з Вами ми вирішимо, як оперативно і ефективно знищити вогнище цього дуже небезпечного карантинного організму», ─ звернувся до мешканців державний фітосанітарний інспектор О.Демидов.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x