Для створення кращих умов навігації та збільшення вантажообігу у портах: Україна планує днопоглиблення гирла Дунаю до 7,2 метрів

0 коментарів 24030 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна найближчим часом розпочне консультації з Єврокомісією, Румунією та країнами-членами міжнародних екологічних конвенцій щодо питання днопоглиблення української частини Дунаю, яке забезпечить прохідну осадку суден – 7,2 метра, на одному рівні із Сулинським каналом (Румунія). Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков.


“Ми вважаємо за доцільне довести глибину української частини Дунаю для забезпечення прохідної осадки суден – 7,2 метра, що дорівнюватиме прохідній осадці Сулинського каналу (Румунія). Це дасть можливість суттєво підвищити пропускну спроможність українських портів, отримати кращі умови навігації Дунаєм і в результаті збільшити вантажообіг у Дунайських портах до 32-35 млн тонн на рік”, – пояснив Васьков.

Він наголосив, що Україна планує реалізовувати днопоглиблювальний проєкт виключно в тісній співпраці з міжнародними партнерами, з дотриманням усіх природоохоронних аспектів і міжнародних конвенцій.

“Ми робитимемо це виключно в тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами, з дотриманням усіх природоохоронних аспектів і міжнародних конвенцій. Зокрема, тільки після того, як ми проведемо відповідні консультації та узгодимо план дій із Європейською комісією, румунськими колегами та країнами-членами міжнародних екологічних конвенцій, буде можливо стверджувати, що днопоглиблення відбудеться“, – наголосив заступник міністра.

Консультації планується розпочати вже цього року, найближчим часом, додав Васьков.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x