Директор будівельної фірми “заробив” 300 тисяч гривень на ремонті дороги у Кароліно-Бугаз

0 коментарів 14445 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Директора будівельної фірми, який вніс завідомо неправдиві відомості щодо вартості матеріалів та обсягів виконаних робіт, притягнуть до кримінальної відповідальності. Посадовець завдав державі в особі Кароліно-Бугазької сільської ради збитки у розмірі понад 300 тисяч гривень. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Про це повідомляє Бессарабія INFORM із посиланням на ГУ НП в Одеській області.


Як стало відомо, голова Кароліно-Бугазької сільської ради уклав з директором будівельної компанії договір підряду про проведення капітального ремонту дорожнього покриття на одній із вулиць села.

Вартість закупівлі становила понад 1 400 000 гривень, у тому числі з податком на додану вартість понад 240 000 гривень. Проте, за даними слідства, генеральний підрядник, реалізуючи умисел, направлений на заволодіння бюджетними коштами, зловживаючи своїм службовим становищем, виконав взяті на себе зобов’язання не в повному обсязі, а до офіційної звітної документації умисно вніс завідомо неправдиві відомості щодо вартості матеріалів та обсягів виконаних робіт, завищивши їх.

Своїми діями фігурант створив умови для перерахування вищевказаних бюджетних коштів сільрадою на банківський рахунок будфірми, коли сума завищення вартості фактично виконаних робіт становила понад 300 тисяч гривень, у тому числі понад 50 тисяч гривень ПДВ.

Отриманими грошима підрядник розпорядився на власний розсуд.

Правопорушнику  повідомили про підозру у внесенні службовою особою до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у великих розмірах. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції даних статей, – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Директор будівельної фірми "заробив" 300 тисяч гривень на ремонті дороги у Кароліно-Бугаз

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x