Які заклади освіти Арцизької громади мають облаштовані укриття та скільки коштуватиме будівництво нових: роз’яснення мера

0 коментарів 22167 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міський голова Арцизу Сергій Парпуланський на своїй сторінці  Facebook надав роз’яснення про роботу деяких закладів освіти. Очільник громади закликав містян не піддаватися на політичні провокації та запевнив, що закриття третьої школи-філії на даний час не планується. Про це повідомляє Бессарабія INFORM.


За словами Сергія Парпуланського крім третьої школи, яка потребує будівництва укриття з нуля, нове безпечне приміщення для дітей необхідно створити у садочках №№5,7, а також у 5 школі-ліцеї, Плоцькій гімназії та Кам’янському ліцеї. Облаштування таких укриттів в залежності від площі коштує від 6-ти до 15 млн грн.
“Для порівняння: протягом минулого року ми облаштували укриття у 25-ти закладах освіти, в яких були наявні підвальні приміщення або можливість зробити укриття хоз.способом за правилом 2-х стін і витратили всього 8,9 млн з міського бюджету. Це дало змогу всім дітям громади навчатись в школах очно (у 5-й школі – зробили укриття за правилом двох стін, у 3-й школі є можливість підвозити дітей до опорної школи № 1)”, – зазначив мер.
Як розповів голова громади, наразі розробляється проектно-кошторисна документація укриттів. Влада шукає фінансові можливості для старту проектів: подає заявки на грантові програми, але й розраховує на підтримку керівництва області.

Також на наступній сесії міської ради планується виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації будівництва укриття в 3 школі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x