Вирощено в Бессарабії: на Ізмаїльщині популяризують поки що незвичні для місцевих мешканців, але дуже корисні овочі

0 коментарів 40365 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Невтомний провідник органічних агротехнологій з Бессарабії – ТОВ “Дунайській аграрій” з села Саф’яни – не перестає дивувати поціновувачів органічної продукції своїми гарними нововведениями на аграрному і продовольчому фронті. З останнього – фірмовий рецепт приготування вирощеного ізмаїльськими фермерами батату, розроблений командою проєкту  “Taste of Ukraine”, і кулінарні секрети приготування страв з поки ще не дуже неполярної в Бессарабії, але надзвичайно корисної цибулі-порей. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Як стало відомо, проєкт “Taste of Ukraine”, який спрямований на вивчення історії та розкриття потенціалу української кухні, розробив і презентував новий рецепт – запечений батат з блакитним сиром і зеленню. Основою страви став наш, вирощений на просторах Бессарабії органічний батат.

“Дунайський аграрій” поділився ексклюзивним рецептом оригінальної та смачної страви.

Інгредієнти: органічний батат, блакитний сир, м’ята, мед кінза, петрушка, паприка копчена, горіх волоський, бальзамічний крем, чилі перець, сіль.

Спосіб приготування: цілий батат запікається на сольовій подушці при температурі 190°C, доки не стане м’яким. Далі – розрізаєте його навпіл, посипаєте зверху сиром і знов ставите у духову шафу, поки сир не розплавиться. Наприкінці додаєте мікс з зелені, свіжий перець чілі та інші складові.

Вирощено в Бессарабії: на Ізмаїльщині популяризують поки що незвичні для місцевих мешканців, але дуже корисні овочі

Керівник “Дунайського аграрію” Роман Дяжук поділився тонкощами процессу вирощування батату на його підприємстві. Навесні у спеціальній теплиці плоди батату викладають на грунтову “подушку”, посипають піском, поливають. Вони пускають черенки, які потім висаджуються у відкритий грунт в поле.

Фермерське господарство займається також вирощуванням органічної цибулі-порей.

“Ті, хто вже готував що-небудь з цибулею-порей, погодяться, що це дуже смачно! Вона надає стравам абсолютно особливого смаку, не кажучи вже про те, що цей овоч має багато корисних властивостей”, – розповідають на підприємстві.

У своєму складі даний продукт містить: білки, жири, вуглеводи, насичені жирні кислоти, мононенасичені жирні кислоти, поліненасичені жирні кислоти; Вітамін B9 (Фолієва кислота), Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент), Вітамін C тощо. Цей сорт цибулі відноситься до низькокалорійних продуктів (33 калорії в 100 грамах), тому рекомендована тим, хто стежить за фігурою і дотримується дієтичного харчування.

Застосування цибулі-порей в кулінарії дуже різноманітне. Вона входить як інгредієнт в багатокомпонентні страви. Наприклад, в овочеве рагу. Також з цибулею-порей готують суп-пюре з броколі, додають в борщ. У салатах використовують всю рослину цілком: білу цибулину, стебло і листя. Тільки користь і нічого зайвого!

Коштує цей смачний і корисний продукт, вирощений за всіма органічними стандартами, 150 гривень за кілограм. Замовити його у виробника можно з доставкою через Нову пошту.

Вирощено в Бессарабії: на Ізмаїльщині популяризують поки що незвичні для місцевих мешканців, але дуже корисні овочі

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x