Ізмаїл у складі мультинаціональної делегації відвідав Посол США – мета

0 коментарів 43308 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїл завітала делегація на чолі з Послом США Бріджит Брінком – візит стосувався перспектив інвестування міжнародних партнерів в порти Дунайського регіону. По це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на міністра з  розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова. 


“Міжнародні партнери готові інвестувати в порти Дунайського регіону”, – запевнив пан міністр після зустрічі з делегацією, у склад якої увійшли Посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп, Генеральний директорСекретаріату Дунайської Комісії Манфред Зайтц та представник генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алан Барон.

За твердженням Кубракова, Дунайські порти є стабільним шляхом для експорту продукції, зокрема і аграрної. Попри складнощі, здійснені днопоглиблювальні роботи в портах Ізмаїл та Рені, відновлені всі паспортні характеристики портів та каналів. Наразі прохідна осадка складає 6,5 м. В морських портах Ізмаїл та Рені підготовлена необхідна інфраструктура та організована перевалка нових вантажопотоків – контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів.

Міністр зазначив, що разом із американськими та європейськими партнерами обговорили перші результати запуску додаткових портових потужностей:
• розпочата експлуатація більше 20 нових морських терміналів;
• опрацьовані нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, суден-накопичувачів у якості плавучих складів, інших засобів;
• побудовані нові тимчасові склади, обладнані ваги, лабораторії тощо. Разом з цим відновлено залізничне сполучення – дільниця Басарабяска – Березино, якою вантажі можуть відносно швидко дістатись портів.

“Продовжуємо роботу над сполученням пункту Джурджулешти на україно-молдовському кордоні та румунського порту Галац.
Усе це дозволило в минулому році перевалити понад 16 мільйонів тон вантажів. Це втричі більше, ніж довоєнний максимум. У поточному році ми плануємо обробити щонайменше 20 мільйонів тон через річку Дунай. Попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення. Потреба в інвестиціях складає не менше 120 мільйонів доларів. Дякую партнерам за високий інтерес, впевнений у результативному партнерстві вже найближчим часом”, – прокоментував Олександр Кубраков.

Ізмаїл у складі мультинаціональної делегації відвідав Посол США - мета

Ізмаїл у складі мультинаціональної делегації відвідав Посол США - мета

Ізмаїл у складі мультинаціональної делегації відвідав Посол США - мета

Ізмаїл у складі мультинаціональної делегації відвідав Посол США - мета

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x