В Ізмаїлі відремонтували теплохід-тритисячник УДП, який більше двох років провів у простої

0 коментарів 38070 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після двох років простою та проведення довгоочікуваного докового ремонту з ізмаїльського судноремонтного заводу вийшов теплохід-тритисячник «Нина Соснина» («Черкаси») Українського Дунайського пароплавства.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресслужбу УДП.

Всього у пароплавства в експлуатації три такі потужні буксири, здатні штовхати великовагові каравани з 9 барж. Т\х «Кузьма Галкин» («Миколаїв») зараз перебуває у роботі, а два інших – т/х «Нина Соснина» («Черкаси») та т/х «Никифор Шолуденко» («Одеса») тривалий час перебували в очікуванні доку на поновлення документів на клас Регістру судноплавства України.

Два роки т/х «Нина Соснина» («Черкаси») провів у затоні БТОФ в очікуванні ремонту. У минулому році був проведений конкурс на проведення ремонтних робіт. Торги виграло СП «Дунайсудносервіс» і 28 листопада судно стало на ремонт.

Планувалося виконати повний комплекс робіт з відновлення гвинторульового комплексу, але у процесі дефектації було виявлено дефекти гребних валів, що збільшило обсяг робіт. У підсумку проведено демонтаж/монтаж гребних валів, демонтаж усіх 10 кермів, заміна гумометалевих планок у дейдвудних та кронштейнових підшипниках, ремонт кермів, ремонт балерів, заміна підшипників балерів у румпельному відділенні. По корпусу – зроблена заміна металу невеликої ділянки зовнішньої днищової обшивки та фарбування підводної частини.

Фарбування палуби, надбудов, машинного відділення проводиться силами механиків та боцмана.

Ще за часу очікування докового ремонту на БТОФ було зроблено роботи з механічної частини силової установки з пред’явленням Регістру на клас. Наразі на теплохід отримано повний комплект документів Регістру судноплавства України, судно перебуває в черзі на фарбування питних цистерн та отримання санітарного свідоцтва, після чого буде готове до виходу в рейс. Триває формування екіпажу, бо за цей час команду розподілили на інші судна.

В УДП також повідомили, що наразі докування на ізмаїльському заводі також проходить однотипний теплохід-тритисячник «Никифор Шолуденко» («Одеса»). Нещодавно здійснено другий підйом теплохода в док для встановлення гвинторульового комплексу (при першому підйомі було здійснено його розбирання та ремонт комплектуючих у цехах заводу), для проведення зварювальних корпусних робіт, зачистки та фарбування.

“Після повернення до роботи обох «тритисячників» УДП зможе сформувати вже три потужних каравани з 9 барж. Це значно посилить наші можливості”, – зазначають на підприємстві.

В Ізмаїлі відремонтували теплохід-тритисячник УДП, який більше двох років провів у простої

В Ізмаїлі відремонтували теплохід-тритисячник УДП, який більше двох років провів у простої

В Ізмаїлі відремонтували теплохід-тритисячник УДП, який більше двох років провів у простої

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x