У Білгород-Дністровському районі викрили двох браконьєрів, які завдали державі збитків на понад півтора мільйони гривень

0 коментарів 20709 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В акваторії Дністровського лиману, поблизу села Сухолужжя Білгород-Дністровського району виявили двох чоловіків віком 51 та 55 років із Мологівської ОТГ. Рибалки на маломірному плавзасобі забороненим знаряддям лову виловили 754 одиниці риби, серед якої сазани, карасі, товстолобики, судаки, тарані, щуки, лящі та рибці.


Правоохоронці вилучили у правопорушників човен із шістьма риболовними сітками та водні біоресурси. Плавзасіб помістили на арештмайданчик, а рибу передали на зберігання до приватного підприємства «КЛЕСТ ЛТД».

За результатами проведеної експертизи, сума завданих чоловіками державі збитків сягнула більше 1,5 мільйона гривень.

Фігурантам повідомили про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

“Цей злочин передбачений частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України і тягне за собою штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 51000 гривень) або обмеження волі на строк до трьох років», – зазначили у поліції.

Правоохоронці нагадують, що з першого квітня 2023 року на внутрішніх водоймах Одещини стартувала весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Дністровські водойми: з 15 квітня по 15 червня – на р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця); з 15 квітня по 31 липня – на Дністровському лимані з плавнями (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця); з 15 квітня по 15 червня – на Кучурганському водосховищі.

Дунайські водойми: з 15 квітня по 29 травня – на р. Дунай, за винятком ділянки від гирла до адміністративної межі м. Вилкове, з її акваторією у межах м. Вилкове (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця); з 15 квітня по 15 червня – оз. Ялпуг-Кугурлуй, оз. Кагул. оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф´ян, оз. Китай, оз. Сасик та ін.; з 15 квітня по 15 червня – на Стенцівсько-Жебріянських плавнях.

“Нагадуємо, що нерестова заборона вводиться з метою збереження рибних запасів і створення сприятливих умов для розмноження риби. В період нересту заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт на землях водного фонду. Також заборона стосується і змагань з рибальства. Якщо ви стали свідком незаконного вилову риби, повідомляйте до територіального відділу поліції або на спецлінію «102»“, – підкреслили у поліції.

У Білгород-Дністровському районі викрили двох браконьєрів, які завдали державі збитків на понад півтора мільйони гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x