Сподіваються, що уряди країн домовляться: перевізники України та Румунії виступають за збереження залізничного транзиту зерна до порту Констанца

0 коментарів 12960 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Залізничні перевізники України та Румунії висловили сподівання на збереження транзитних перевезень зернових до порту Констанца. Про це йшлося під час відповідної наради.


Як розповів представник компанії GFR Віктор Гурдіш, представники деяких політичних сил уже кілька разів зверталися до уряду Румунії з пропозицією заборонити імпорт зернових з України. Проте наразі офіційно жодних обмежень не введено, передає Rail.insider.

«Бачили, що Польща, Словаччина та Угорщина ввели заборону на імпорт. Польща у тому числі і на транзит. Я сподіваюся, що у нас (у Румунії, — ред.) не буде таких заходів», — зауважив Віктор Гурдіш.

У свою чергу заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов також висловив надію, що Румунія не вдасться до введення подібних заборон.

«Будемо сподіватися, що наші уряди домовляться, тому що нам дуже важливо проїжджати до Констанци. Адже це найпотужніший найближчий порт, який опрацьовує зернові. Для порівняння: порт Констанца обробляє 27 млн т зернових на рік, а всі польські порти разом — 8,5 млн т», — пояснив посадовець.

Валерій Ткачов також звернувся до румунських перевізників із проханням: якщо вони матимуть інформацію щодо якихось заборон, відразу її повідомити Укрзалізниці. Адже компанія буде приймати усі вантажі до перевезення доти, доки офіційно не отримає від румунської сторони повідомлення про введення конвенційної заборони на приймання того чи іншого вантажу.

Водночас на нараді йшлося про те, що прикордонні переходи із Румунією недовантажені. Так, якщо у лютому передача вагонів сягала 104 одиниці на добу, у березні — 108, то у квітні обсяг скоротився до 71 вагона.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x