Розплата за наїзд на пішоходів: у Білгород-Дністровському на лаву підсудних потрапили двоє неуважних водіїв

0 коментарів 9828 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Білгород-Дністровські поліцейські відправили на лаву підсудних двох водіїв, які допустили наїзд на пішоходів.  Внаслідок протиправних дій кермувальників потерпілі (люди похилого віку) зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.


Про це повідомили в обласній поліції.

Одна дорожньо-транспортна пригода була скоєна у липні минулого року на вулиці Слов’янській в селі Кулевча Білгород-Дністровського району. 60-річний житель Усатівської громади, рухаючись заднім ходом на автомобілі «Renault Trafic», знехтував правилами дорожнього руху, не переконався у безпечності маневру і наїхав на 74-річну місцеву жительку, яка йшла у цей час вздовж дороги. Потерпілу госпіталізували з численними травмами голови, грудної клітки, таза та ніг. За результатами експертизи, тілесні ушкодження, яких зазнала літня жінка, відносяться до категорії тяжких.

Друга аварія мала місце у грудні минулого року в темну пору доби на вулиці Ізмаїльській в місті Білгород-Дністровський. 39-річний містянин на автомобілі «Volkswagen Golf», не зменшивши швидкості перед нерегульованим пішохідним переходом, наїхав на 64-річного місцевого жителя, який перетинав дорогу. Потерпілого госпіталізували з травмами ноги. За результатами експертизи, вони належать до категорії середньої тяжкості.

«Правоохоронці перевірили водіїв на стан алкогольного сп’яніння – обидва були тверезими. Після проведення низки довготривалих експертних досліджень та інших слідчих заходів в рамках розпочатого кримінального провадження, за наявністю достатньої кількості зібраних доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим  середньої тяжкості та тяжке тілесне ушкодження. Ці правопорушення передбачені частинами 1 та 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Як повідомили у поліції, молодшому за віком правопорушнику загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч (від 51000 до 85000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Літньому чоловіку за протиправні дії загрожує покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Правоохоронці закликають учасників дорожнього руху суворо дотримуватись ПДР. Водіям перед здійсненням маневру треба переконатися, що це безпечно, поряд немає перешкод та пішоходів, не відволікатися, а бути уважними. Пішоходам, в свою чергу, не слід виходити на дорогу поза пішохідними переходами, а у нічний час варто використовувати світловідбиваючі елементи або ліхтарики.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x