Понад 60 родин Захисників з Арцизської громади отримали по 20 тисяч гривень допомоги

0 коментарів 16983 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Арцизькій громаді діє програма підтримки військовослужбовців, в межах якої кожен Захисник може отримати одноразову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень. З початку повномасштабного вторгнення цим скористався 61 місевий мешканець на загальну суму 1,22 млн. Відповідну програму підтримки та надання матеріально-грошової допомоги мобілізованим особам призовного віку було прийнято у березні 2022 року на черговій сесії Арцизької міської ради, передає “Бессарабія INFORM”. 


Згідно з програмою, кожен мешканець Арцизької громади, який з 24 березня 2022 року вступив до лав ЗСУ та зараз несе службу у гарячих точках, може отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 20 000 гривень.

Як зазначив голова ТГ Сергій Парпуланський, це зроблено, у першу чергу, для чоловіків, які хочуть захищати Батьківщину, але бояться залишити родину у скрутному становищі.

«Коли ми ініціювали цю програму, то розуміли, що у нашій громаді багато професійних військових та добровольців, які бажають вступити до лав ЗСУ, але мають певні сумніви. У багатьох із них є діти, сім’ї, і чоловіки бояться, що вони підуть воювати, а родина залишиться в скрутному фінансовому становищі. Саме для підтримки та мотивування таких військових була розроблена та прийнята відповідна програма. З початку її дії 61 захисник із нашої громади отримав одноразову грошову допомогу на загальну суму 1,22 млн грн. Ще 6 пакетів документів буде розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету. Програма підтримки наших захисників діятиме і надалі»,- розповідає очільник Арцизької громади Сергій Парпуланський.

Окрім цієї програми, у разі загибелі військовослужбовця на фронті громада виділяє родині загиблого одноразову виплату – допомогу на поховання у розмірі 20 000 грн.

Також на початку 2023 року депутати Арцизької міськради прийняли Порядок надання матеріально-грошової допомоги дітям Арцизької міської територіальної громади, які внаслідок збройної агресії російської федерації проти України втратили одного чи обох батьків. Відповідно до Порядку, розмір матеріально-грошової допомоги, що надається за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Арцизької громади на поточний рік, на кожну дитину віком до 18 років становить щорічно 10 000 гривень.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x