Не може бути миру за рахунок територіальних компромісів: Зеленський розкрив деталі розмови з лідером Китаю Сі Цзіньпіном

0 коментарів 22005 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський заявив главі КНР Сі Цзіньпіну, що Україна не піде на будь-які територіальні поступки. Про це він повідомив за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови із китайським правителем.


Президент України пояснив колезі з Китаю, що Україна хоче миру та сьогодні продовжує боротися за нього на своїй землі.

“Ніхто не хоче миру більше, ніж український народ. Ми – на своїй землі і боремося за наше майбутнє, реалізуючи невід’ємне право на самооборону. Світ має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН. Не може бути жодного миру за рахунок територіальних компромісів. Територіальна цілісність України має бути відновлена в межах 1991 року”, — наголосив Володимир Зеленський.

Як зазначив глава української держави, переговори із Сі тривали годину, на них вони обговорили “весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин”.

Деякі деталі розмови Зеленського та Сі Цзіньпіну повідомив речник президента України Сергій Никифоров. За його словами, однією з тем обговорень стали мирні ініціативи для завершення війни Росії проти України.

“Відбувся обмін думками, тобто голова КНР уже особисто представив китайський “мирний план”, який є у публічному просторі і дуже відомий. Президент України розповів про свою формулу миру, яка є для нас пріоритетною. Приємно, що є певні моменти, такі точки перетину” , – розповів прессекретар.

Він уточнив, що погляди України та Китаю збігаються у питанні невикористання ядерної зброї, її нерозповсюдження. Також Пекін погодився, що не можна брати у заручники ядерні об’єкти.

“Це ті точки перетину, з яких можна починати розвивати цей діалог. Також приємно, що Китай зацікавлений у відновленні миру”, – додав Никифоров.

Він також підкреслив, що поки що зарано ставити будь-які оцінки переговорам лідерів, оскільки це лише перший крок до відновлення відносин між країнами.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x