На Одещині викрили “валютчика”, який проводив безготівковий обмін гривень на рублі

0 коментарів 19224 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині викрили зловмисника у нелегальному обміні валюти окупантів .Чоловік проводив безготівковий обмін гривень на рублі, попри заборону Нацбанку та відсутність відповідної ліцензії. Свої послуги він рекламував у месенджері та встиг провести операції на понад 5 мільйонів гривень. 


Як повідомили у Кіберполіції,  після замовлення на конвертацію української гривні в російський рубль чоловік отримував від клієнта необхідну суму на банківську картку. Використовуючи валютні біржі, за допомогою переказу формату «peer to peer», конвертував гривню в електронні гроші у вигляді російського рубля. Далі, електронним російським рублем поповнював баланс карток російських банків, на вибір замовника послуг. Конвертація рубля у гривні також відбувалася через валютні біржі у форматі «peer to peer».

Для реалізації схеми чоловік використовував банківські картки, оформлені на підставних осіб. За свої послуги він утримував з клієнтів близько 30% від суми переказу.

За оперативними даними, правопорушник встиг провести 5 тисяч операцій з обміну валюти на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігуранта, вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, платіжні картки, SIM-картки та понад 600 тисяч гривень готівкою.

Фігуранта підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скерували до суду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x