80% повернуто в роботу, але на відновлення високовольтної мережі після атак росії треба більше 1 млрд доларів

0 коментарів 11826 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Компанія НЕК “Укренерго” повідомила деталі найважчого опалювального сезону в історії України. Росія завдавала терористичних ударів по енергосистемі, намагаючись лишити українців без світла, тепла та можливості нормально існувати. Цей терор розпочався в жовтні 2022 року і тривав до самого кінця морозної погоди. Зараз вже повернуто в роботу 80%, але всього на відновлення високовольтної мережі після атак росії треба більше 1 млрд доларів.


В Укренерго повідомили, що росія запустила понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об’єктах. Такої атаки не зазнавала жодна європейська енергосистема. Рашисти били по електростанціях і об’єктах магістральних мереж. Понад 250 атак були успішними – 43% магістральних мереж було пошкоджено.

Завдяки ремонтним бригадам, в яких працюють понад 1500 фахівців, енергетики змогли відновлювати подачу світла якнайшвидше. Також спрацювало використання резервних схем живлення. Зараз «Укренерго» вже отримало від європейських партнерів майже 500 одиниць обладнання, ще більше обладнання виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу 80% пошкодженої магістральної мережі.

За оцінкою Світового банку й ПРООН масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі «Укренерго» цьогоріч складають майже 1 млрд доларів.

80% повернуто в роботу, але на відновлення високовольтної мережі після атак росії треба більше 1 млрд доларів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x