Зросла кількість ДТП, загиблих та травмованих на автотрасах: поліцейські Одещини відзвітували про безпеку на дорогах регіону

0 коментарів 17145 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області за минулий рік ДТП в цілому поменшало. Але при цьому значно зросла кількість аварій на автотрасах, саме тут водіям треба бути найбільш уважнішими. Про безпеку на дорогах розповіли поліцейські Одещини.


Тема безпеки громадян на автошляхах актуальна завжди, а нині й поготів, адже внаслідок збройної агресії російської федерації проти України багато доріг пошкоджено, чимало перевантажені в результаті порушення логістичних ланцюгів, крім того, погано освітлені через тотальну економію електроенергії. Тож і водії, і пішоходи повинні бути максимально уважними, сумлінними і толерантними.

За минулий 2022 рік поліцейські зареєстрували на території Одеської області 9126 дорожньо-транспортних пригод, з яких 1157 – з постраждалими. В результаті цих аварій загинуло 137 людей, ще 1433 отримали травми різного ступеню тяжкості.

“У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ДТП поменшало, але однаково, як бачимо, цифри немалі”, – кажуть правоохоронці.

Найчастіше водії допускають зіткнення транспортних засобів під час руху, таких зафіксовано 6210. Чимало наїздів було на транспортні засоби, що стояли, – 1007 та перешкоду – 1013. Наїздів на пішоходів скоєно 482, на велосипедистів – 79.

Як розповіли у ГУНП, за вказаний період по регіону слідчі зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 586 кримінальних правопорушень за ознаками статей 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. По розпочатих кримінальних провадженнях 196 особам слідчі повідомили про підозру. Загалом досудові розслідування 313 кримінальних правопорушень відповідної категорії поліцейські завершили і обвинувальні акти відносно порушників скерували до суду.

Співробітники слідчих підрозділів поліції регіону, які розслідують дорожньо-транспортні пригоди, зазначають: частими причинами аварій є перевищення водіями дозволеної швидкості, недотримання дистанції, порушення правил обгону, проїзду перехресть та пішохідних переходів, неуважність за кермом, керування транспортним засобом у стані сп’яніння, недотримання пішоходами правил перетину доріг.

“Аби убезпечити громадян, працівники сектору реагування патрульної поліції постійно слідкують за дорожньою безпекою на автошляхах, посилено патрулюють завантажені ділянки доріг. Нині найбільша увага приділяється автодорогам сполученням Кропивницький – Платонове, Одеса – Рені, Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, Одеса – Вознесенськ – Новий Буг, де зросла кількість ДТП, загиблих та травмованих”, – йдеться у повідомленні поліцейських.

Поліцейські закликають водіїв вантажних і легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів, велосипедів, гужового транспорту обов’язково дотримуватися швидкісного режиму, правил проїзду перехресть, при обгоні не виїжджати на смугу зустрічного руху, не впевнившись у відсутності зустрічного транспорту, а також за жодних обставин не сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння.

Звертаються працівники поліції і до піших учасників дорожнього руху з проханням ходити пішохідними доріжками та тротуарами, а дорогу перетинати тільки у встановлених для цього місцях, впевнившись у відсутності транспорту або у зниженні швидкості водієм, що наближається. Обов’язково використовуйте в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості флікери у вигляді стрічок, наліпок, браслетів або одяг, який має світлоповертальні елементи. Власним прикладом навчайте дітей правилам безпеки.

“Відповідально та свідомо поставтеся до свого життя й життя оточуючих, і пам’ятайте: запорукою його збереження є неухильне дотримання правил дорожнього руху”, – підкреслили у ГУНП в Одеській області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x