Залізнична лінія Березино-Басарабяска, яку відбудували ще у серпні минулого року, почне повноцінну роботу лише наступного тижня

0 коментарів 19737 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Залізнична лінія Березино – Басарабяска, яку відбудували у серпні 2022 року, але повноцінний рух по ній досі не відбувається через неготовність прикордонного пункту пропуску, почне повноцінну роботу наступного тижня. 


Як повідомляє видання Пасажирський транспорт, про це йшлося під час наради представників “Укрзалізниці” з залізничниками Румунії та Молдови 7 березня.

Саму залізницю від станції Березино в Одеській області до станції Басарабяска у Молдові протяжністю 23 км віднгвили у серпні 2022 року. До цього вона була демонтована з 1997 року. Питання відновдення даної лінії, яке ми підіймали з 2017 року, давало можливість у мирний час для більш швидкого та дешевого залізничного сполучення з портом Рені. А у воєнний час через ряд обмежень внаслідок російських обстрідів це єдина моливість сполучення всієї залізничної інфраструктури на півдні Одеської області від Ізмаїду до Білгорода-Дністровського з українською залізницею транзитом через Молдову. Наразі залізничний транзит українських вантажів через Молдову йде лише до порту Рені.

Окрім того, відновлена лінія від Березино до Басарабяски у перспективі дає змогу подовжити маршрут потяга Київ – Кишинів аж до Ізмаїлу через Басарабяску та Арциз і таким чином відновити хоча б так перерване через воєнні дії сполучкння з півднем Одеської області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x