Володимир Зеленський посмертно нагородив командира-легенду “Да Вінчі” під час церемонії поховання

0 коментарів 27864 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 10 березня, у Києві прощаються з Героєм України, легендарним командиром Дмитром Коцюбайлом, відомим за позивним “Да Вінчі”, який загинув 7 березня у бою під Бахмутом. На церемонію прибув Президент Володимир Зеленський, який вручив матері воїна “Хрест бойових заслуг”. Про це стало відомо з Телеграму голови держави, передає “Бессарабія INFORM”. 


Дмитро Коцюбайло – перший доброволець, який прижиттєво отримав звання Героя України. “Да Вінчі” воював з 18 років і повернувся на фронт навіть після важкого поранення. У 21 рік став наймолодшим командиром роти, до останніх днів він керував підрозділом “Вовки Да Вінчі”.

“Боляче втрачати наших героїв. Хоробрих, сміливих, сильних. Вірних собі і державі. Передав матері “Да Вінчі” Оксані Коцюбайло відзнаку “Хрест бойових заслуг”, якою посмертно удостоєно її сина. Ніколи не забудемо. І будемо завжди вдячні. Вічна пам’ять”, – написав Зеленський.

Президент також показав короткий пам’ятний ролик прощання з легендарним Героєм України.

Зазначимо, панахида за загиблим українським воїном відбулася у Михайлівському соборі. Згодом із Героєм прощалися на Майдані Незалежності. Віддати шану воїну прийшли тисячі українців. Попрощатися з легендарним “Да Вінчі” прийшла й прем’єрка Фінляндії Санна Марін.

Нагадаємо, про загибель “Да Вінчі” сповістив президент Зеленський. Він знаходився на бойовій позиції, яку обстріляли окупанти – командир не полишив своїх підлеглих.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x