Нове обвинувачення: у Придністров’ї заявили, що СБУ готувала теракт проти ОБСЄ

0 коментарів 17307 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Затриманий силовиками невизнаної “республіки” В’ячеслав Кисничан заявив, що він нібито співпрацював з СБУ та отримав завдання підірвати машину з вибухівкою у районі Бендерської фортеці, де мали пройти переговори делегацій ОБСЄ.


У невизнаному Придністров’ї продовжують звинувачувати співробітників СБУ в підготовці терактів. Місцевий телеканал “Первый Приднестровский” випустив сюжет про нібито підготовку теракту проти делегації ОБСЄ з 20 осіб, коли вона приїжджала на переговори в місто Бендери 14 лютого.

Подробиці про підготовку “теракту” розповів затриманий раніше силовиками В’ячеслав Кисничан, пише Фокус.

За словами Кисничана, він нібито співпрацював зі Службою безпеки України, яка запланувала теракт на вівторок, 14 лютого — саме ту дату, коли у невизнаній “республіці” з візитом перебували голова ОБСЄ з делегацією та міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі.

Як спосіб, за словами затриманого, було обрано машину, начинену вибухівкою. Її планували поставити в районі Бендерської фортеці, де мали пройти переговори делегацій ОБСЄ та невизнаного Придністров’я.

“Спочатку теракт планували вчинити ще до початку переговорів. Але потім куратори з СБУ погодили мені новий план — підірвати делегацію ОБСЄ, коли вона виїжджатиме до Кишинева”, — заявив на камеру Кисничан.

Кисничан також заявляє, що відмовився виконувати всі вказівки, які нібито йому давали співробітники СБУ.

Зауважимо, що в СБУ звинувачення поки що не коментували.

Нагадаємо, минулого тижня у невизнаному Придністров’ї  заявили про успішне запобігання замаху на вбивство “президента республіки” Вадима Красносільського. У підготовці ймовірного теракту – звинувачують Службу безпеки України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x