На тлі заяв рф про зміну термінів «Зернової ініціативи»: в портах Одещини призупинили укладання форвардних контрактів на зерно

0 коментарів 18090 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В українських морських портах призупинили укладання форвардних контрактів на поставки зерна після заяв російської федерації про зміни у “зерновій угоді”.


Про це сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час панельної дискусії у Медіацентрі Україна, пише “Укрінформ”.

“Коли росія заявила (про зміни у “зерновій угоді” – ред.), це одразу призупинило певне контрактування та укладання форвардних контрактів для зерновиків”, – заявив він.

Марчук зазначив, що будь-яка інформація, що стосується угоди, має сильний вплив на кон’юнктуру ринку. Зокрема, зростають ціни та взагалі ускладнюється фрахт суден, трейдери фіксують ціни на товар та припиняють контрактування наступних поставок.

За словами експерта, дехто з аграріїв має запаси не лише торішнього зерна, а й зерна врожаю 2021 року, тому для них є дуже важливою стабільна робота та пролонгація дії “зернового коридору”.

Нагадаємо, росія погодила продовження своєї частини “зернової угоди” лише на 60 днів. При цьому ООН та Туреччина виступали за подовження на 120 днів. Раніше представники рф заявляли, що відмовляються подовжувати угоду на 120 днів. Це пов’язано нібито з тим, що РФ не бачить прогресу щодо експорту російського продовольства та добрив.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x