На Одещині шахраї привласнили три квартири покійників вартістю близько 2 млн грн

0 коментарів 21789 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині поліцейські викрили двох зловмисників у шахрайстві з нерухомістю. Шахраї привласнили три квартири померлих людей  в обласному центрі вартістю близько двох млн грн. За такі дії правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Згідно інформації поліції Одеської області, володіючи інформацією про смерть одиноких громадян, фігуранти відчужували їхнє майно шляхом махінацій з використовуванням завідомо підроблених документів, а в подальшому продавали добросовісним покупцям.

В ході слідства поліцейські встановили, що двоє жителів Одеси віком 50 та 56 років протягом 2017-2019 років заволоділи трьома квартирами, власники яких померли і не залишили по собі спадкоємців. Відумерла спадщина підлягала передачі у власність територіальній громаді, втім зловмисники організували оформлення чужого майна на своє ім’я шляхом шахрайства, виготовлення та використання підроблених правовстановчих документів.

В результаті таких махінацій у власність фігурантів перейшли три квартири в обласному центрі, розташовані на вулицях Марсельська, Ростовська та Слєпньова. Нерухомість вони в подальшому продали громадянам, які не відали, що купують майно, яке дісталося продавцям злочинним шляхом.

У такий спосіб правопорушники завдали територіальній громаді матеріальної шкоди на суму близько двох мільйонів гривень.

Слідчі слідчого управління спільно з оперативниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області провели ряд обшуків за місцем мешкання осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, в ході яких вилучили документацію, що має доказове значення.

Фігурантам повідомлено про підозру, відповідно до скоєного, в шахрайстві, передбаченому ч.ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України; організації вчинення правочину з іншим майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за ч.ч. 1, 2 ст. 209 ККУ та використанні завідомо підроблених документів, що передбачає ч. 4 ст. 358 того ж кодексу.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На Одещині шахраї привласнили три квартири покійників вартістю близько 2 млн грн

На Одещині шахраї привласнили три квартири покійників вартістю близько 2 млн грн

На Одещині шахраї привласнили три квартири покійників вартістю близько 2 млн грн

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x