Кожен робить свій внесок у Перемогу: пенсіонерка з Аккерману зв’язала для наших воїнів більше 110 пар теплих шкарпеток

0 коментарів 23004 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Більше року в нашій країні триває війна. Багато хто з українців намагається допомогти захисникам наблизити Перемогу над ворогом: волонтери оголошують збори коштів та шукають необхідне обладнання для наших хлопців, діти у школах виготовляють оберіги та окопні свічки, є і ті, хто за браком коштів робить свій посильний вклад у якнайскоріше подолання агресора. Наша розповідь буде про жительку Білгорода-Дністровського – Тамару Дмитрівну Гавриленко, яка з початку війни передала на фронт більше 110 пар теплих шкарпеток, що і зараз продовжують зігрівати воїнів на різних напрямках.


Тамара Дмитрівна все життя пропрацювала на одному з заводів Аккерману. Майстерності в’язання її ще молодою навчила літня сусідка по палаті, разом з якою вона колись лежала у лікарні. Зараз жінка вже на пенсії, але захоплення в’язанням переросло в благородну справу:

“Коли в Україні почалася війна, а пенсія у мене маленька, я все думала: як допомогти хлопцям, які нас захищають, рятують нас? І зв’язала п’ять пар шкарпеток і почала ходити по церквам – шукати волонтерів. І коли я передала ці 5 пар, мені подзвонили волонтери і спитали, чи можу я зв’язати ще. І я звя’зала ще 22 пари тоненьких шкарпеток. Пізніше волонтери приїхали до мене та попросили, якщо можна, в’язати більш товсті шкарпетки, для того, аби наші хлопці їх одягали, коли лягають відпочити. І тоді я почала в’язати в дві-три нитки”, – розказала “БІ” Тамара Дмитрівна.

Кожен робить свій внесок у Перемогу: пенсіонерка з Аккерману зв'язала для наших воїнів більше 110 пар теплих шкарпеток
Тамара Дмитрівна Гавриленко

Коли волонтери повідомили жінці, що наші захисники потребують тепленьких шкарпеток, Тамара Дмитрівна вирішила звернутися до мешканців міста по пряжу.

“Я почала ходити по церквам – просити, щоб мені давали нитки, писала на усіляких сайтах. Дуже багато людей висилали мені нитки – я сплачувала лише за доставку, а нитки – безкоштовно. До церков люди почали приносити нитки – ось так я збирала пряжу”

Кожен робить свій внесок у Перемогу: пенсіонерка з Аккерману зв'язала для наших воїнів більше 110 пар теплих шкарпеток

За словами жінки, дуже багато людей відгукнулися на її прохання. Люди приносили різноманітні пряжі, з яких майстерниця створювала теплі шкарпетки, які потім передавала через різних волонтерів. Аж поки і сама не стала частиною великої родини волонтерів Фонду Добра та Любові.

“Одного разу я прийшла до Білгород-Дністровської філії Благодійного фонду Добра і Любові, щоб отримати гуманітарну допомогуі познайомилась з Оленою Собченко – керівником філії. І коли я їй сказала, що в’яжу шкарпетки для воїнів, вони дуже зраділа. Відтоді я почала передавати свої вироби через Олену. Мої шкарпетки поїхали до наших захисників до Херсона, Донецька та інших напрямків”, – розповіла Тамара Дмитрівна.

Кожен робить свій внесок у Перемогу: пенсіонерка з Аккерману зв'язала для наших воїнів більше 110 пар теплих шкарпеток
Наші захисники з радістю приймають теплі подарунки

Як розповіла пані Тамара, вона в’яже все життя і завдяки вже набитій руці, за вечір вона може зробити півтори пари, за цілий день – три-чотири пари шкарпеток.

“Я в’яжу шкарпетки довжиною від 27 до 30 сантиметрів – це на чоловічий розмір ноги від 39 до 42-го. Одного разу волонтери мене попросили зв’язати три пари 45-46 розміру для наших хлопців і після цього я почала в’язати по п’ять пар: 40-го, 41-го розміру і так далі… Я намагаюся не використовувати акрилові нитки, тому що вони холодні. Потрібна шерсть, Мілано (нитки для в’язання – ред.), але не акрил. Якщо, скажімо, трапляється акрилова нитка, то я її з’єдную з шерстяною. Акрил м’ягенький, але він не дає тепла. А шерсть в свою чергу, груба, але дуже тепла, тому я іноді комбіную їх”, – зазначила майстриня.

З душевним трепетом Тамара Дмитрівна розказала БІ, як на знак подяки, наші воїни передавали жінці записочки з фронту, малюнки з українським прапором та одного разу презентували цукерки-карамельки.

Дякувати Богу, зима залишилася вже позаду, але морози будуть відчутними у окопах ще мінімум місяць, отож необхідність у теплих шкарпетках все ще є.

Поки що я в’яжу сама, але в одній з церков у мене з’явилися учениці: три бабусі. Ми зустрічаємося по неділях і я їх вчу поки що. Одна жінка мені вже здала дві пари, з іншими я наразі ділюся пряжею і згодом ми будемо в’язати групою. Відповідно і об’єми нашої продукції будуть більшими”, – розповіла жінка.

Зараз Тамара Дмитрівна, крім того, що приносить до Білгород-Дністровської філії Фонду Добра та Любові свої вироби, приймає активну участь у волонтерській діяльності фонду та домомагає в проведенні різноманітних заходів.

“Я дуже вдячна Фонду Добра та Любові і Олені Собченко, що вони приймають мою роботу, в якості допомоги. Я пишаюся тим, що у такий спосіб можу допомогти нашим дітям, нашим захисникам!”.

Кожен робить свій внесок у Перемогу: пенсіонерка з Аккерману зв'язала для наших воїнів більше 110 пар теплих шкарпеток

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x