“Інтер” показав роботу ізмаїльських прикордонників на Болградщині (відео)

0 коментарів 18927 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Співробітники Ізмаїльського прикордонного загону показали найуразливішу ділянку кордону з Молдовою, де від сусідньої держави відділяє лише кілька метрів. Нею часто намагаються скористатися ухилянти від мобілізації. Речник загону Ігор Перегняк розповідає – був навіть такий випадок, коли за раз його колеги затримали півсотні чоловіків, передає “Бессарабія INFORM”. 


Командир підрозділу розповів про методи, якими виявляють порушників. Допомагають в цьому спецприлади, маскування і службова собака – у даному випадку вівчарка Тор, до зубів якої ухилянтам краще не потрапляти. Вишукують з чотирилапим помічником навіть сліди на землі, які вказують на маршрут втікачів. Не обов’язково з України: трапляється, що порушують кордон і з боку Молдови.

Також кажуть, побільшало на межі не лише людей. Прикордонники постійно спостерігають за ростом популяції диких тварин – зокрема кабанів і козуль, за чим полюбляють спостерігати.

“Око радує, що таке є”, – зізнається прикордонник.

Відпочивають стражі кордону у наметі, де є польова кухня, їдальня та ліжка – все облаштували власними руками. Намагаються готувати для себе домашню їжу. Наразі на вечерю улюблений борщ.

Коментарі закриті.