Безпека у селах: поліцейські офіцери Саф’янівської громади відзвітували перед депутатами про результати діяльності за 2022 рік

0 коментарів 20412 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Саф’янівській громаді успішно впроваджується всеукраїнський проєкт «Поліцейський офіцер громади», який є одним із кроків реформи Національної поліції. Наразі ОТГ обслуговують два офіцера громади: капітан поліції Роман Топал та капітан поліції Василь Кулава. На цьому тижні, під час пленарного засідання 26-ї сесії Саф’янівської сільської ради, поліцейський офіцер Роман Топал прозвітував про перші результати діяльності у сфері профілактики правопорушень, проведення індивідуально–профілактичної роботи за 2022 рік.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Саф’янівську сільську раду.

Нагадаємо, в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади» між керівництвом ГУНП в Одеській області та Саф’янівською сільською радою був підписаний меморандум про співпрацю та партнерство. Даний проект був запроваджений в ОТГ у 2021 році.

Безпека у селах: поліцейські офіцери Саф'янівської громади відзвітували перед депутатами про результати діяльності за 2022 рік
Поліцейські офіцери Саф’янівської громади

Зазначимо, що робота поліцейських офіцерів громади (ПОГ) здійснюється за багатьма напрямками. По-перше, це контроль за поведінкою раніше судимих осіб та тих, хто перебуває під адміністративним наглядом та в категорії «формальний нагляд», контроль за кривдниками, які здійснюють домашнє насильство.

Також з метою дотримання правил зберігання зброї та боєприпасів до неї, а також недопущення нещасних випадків із застосування зброї, поліцейськими офіцерами громади проводиться перевірка осіб,  яким надано дозвіл на зберігання та носіння гладко ствольної мисливської рушниці та налічує більше 200 одиниць зброї.

Протягом звітного періоду було зареєстровано 583 повідомлень, які надійшли через спецлінію «102», з них, згідно ЗУ «Про звернення громадян», було розглянуто ПОГ Романом Топалом та Василем Кулавою 132 звернення, а  також 57 звернень різного характеру, які надійшли особисто до ПОГа та по яким надані якісні поліцейські послуги.

У 2022-му році поліцейськими офіцерами громади було складено 162 протоколи за адміністративними правопорушеннями.

Крім того, на території  обслуговування протягом звітного періоду було зареєстровано 35 повідомлень, по яким були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 18 – закриті у порядку ст. 284 ч.1 п.2 КПК України, 12 – розкриті та направлені до суду з обвинувальним актом. З них розкрито безпосередньо поліцейськими офіцерами громади 6.

За  звітній період спільно зі службою у справах дітей Саф’янівської сільської ради було здійснено 43 рейда та перевірено 95 сімей, в яких виховуються 218 дітей. За ініціативою офіцерів громади та за сприянням голови громади Наталії Тодорової при кожному візиті дітям надавались смаколики та іграшки.

Поліцейськими офіцерами громади за період 2022 року проведено 12 виступів перед учнями закладів загальної середньої освіти на різні профілактичні теми з метою упередження та недопущення вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень.

Також поліцейськими офіцерами громади приділяється багато уваги сфері охорони довкілля, а саме – припиненні незаконному знищенню  лісосмуг та лісів, що знаходяться на території громади. Так, у 2022 році спільно з представниками екологічної служби та лісного господарства було виявлено та задокументовано 10 фактів та затримано 17 осіб у знищенні зелених насаджень. По одному з фактів відкрито кримінальне провадження, по іншим складені протоколи та винесені постанови у справі про адміністративне правопорушення уповноваженими на те особами. Одночасно проводяться рейди по виявленню викидання особами сміття у не відведених для цього місцях та паління сухої трави, чагарників та побутового сміття в межах населених пунктів.

З моменту введення правового режиму «Воєнного стану» на території України та впровадження комендантської години ПОГами проведено 78 нічних патрулювань по всім населеним пунктам громади з залученням членів громадських формувань та місцевих мешканців, у тому числі зі старостами. Мета даних рейдів – дотримання громадянами комендантської години та недопущення скоєння правопорушень, а особливо крадіжок у нічний час доби.

За звітний період ПОГами було виявлено та затримано 4 особи, які перебували у розшуку та переховувались від суду та слідства.

Крім того, задля комунікації з офіцерами громади 24/7 у мобільному додатку Viber було створено групу «Безпечне село», а в соціальній мережі Facebook – групу «Поліцейські офіцери громади Саф’янівської територіальної громади», в якій висвітлюється  робота поліцейських офіцерів громади.

За 2022 рік на спецлінію «102» було зареєстровано 4 подяки, адресовані поліцейським офіцерам громади.

Про роботу поліцейських офіцерів громади – дивіться у наступному відеоролику:

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x