Лукашенко запропонував припинити бойові дії в Україні “з обох сторін” та оголосити перемир’я

0 коментарів 20439 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував оголосити перемир’я між Росією та Україною. Свою пропозицію він озвучив у зверненні до Національних зборів країни.


Лукашенко заявив, що не розуміє, чому відбувається ця війна: мовляв, «і військові, і цивільні з одного і другого боку не розуміють, навіщо це все», повідомляють білоруські ЗМІ.

“Зупинитися треба зараз, поки не почалася ескалація. Спробую ризикнути запропонувати принити бойові дії. … Припинити бойові дії, оголосити перемир’я без права переміщення, перегрупування військ з обох сторін. Без права перекидання зброї та боєприпасів, живої сили та техніки“, – зазначив білоруський лідер. 

У ході виступу Лукашенко поділився «інсайдерською інформацією» про те, що люди по обидві лінії фронту в Україні вже нібито починають домовлятися – про що саме, він не уточнив.

«Зусиллями Сполучених Штатів та їхніх сателітів у рідній нам країні розв’язана повномасштабна війна «до останнього українця» (цитую), внаслідок якої лише протягом року загинуло та покалічено близько півмільйона людей з обох боків. Мільйони стали біженцями. На горизонті в результаті замаячила третя «світова з ядерними пожежами», – заявив Лукашенко.

На думку диктатора, рішення для цього одне: переговори, які мають бути без попередніх умов.

“Якщо завтра в якійсь частині планети спалахне найменший конфлікт, про Україну забудуть. Ніхто їм не привезе та не дасть зброю. І що тоді? Навіть якщо не поразка, самотужки вони не відновлять країну. Тому зібравши мізки в кулак, взявшись за голову, треба чітко розуміти всім: сісти за стіл переговорів і домовлятися.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x