Відсьогодні жителі одного з сіл Ренійської громади платитимуть за воду по новому тарифу: на черзі підвищення у Рені

0 коментарів 42525 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З сьогоднішнього дня підвищено тариф на воду для жителів Лиманського Ренійської громади: з 1 лютого вони платитимуть по 25 гривень за кубометр. Таке рішення було ухвалено виконкомом Ренійської міськради 27 січня поточного року, пише видання Рені-Одеса.


До підвищення тариф на воду в селі Лиманське, як і інших населених пунктах Ренійської громади, становив 15 грн за кубометр.

Керівництво КП «Вікторія» попередило мешканців Лиманського: якщо на 1 лютого рахуватиметься борг, то платити доведеться за новим тарифом.

Підвищення ціни на воду та послуги каналізації готує і КП «Водоканал» – для своїх абонентів у місті Рені. Як повідомив директор цього підприємства Валерій Онищенко, згідно із законодавством нові розрахунки подаються щороку у серпні місяці.

“Востаннє ми підвищували тарифи на воду та водовідведення у місті Рені у 2019 році, – нагадав Валерій Онищенко. — Потім була пандемія коронавірусу, потім почалася широкомасштабна війна, тому питання про підвищення тарифів відкладалося, незважаючи на те, що росли ціни на електроенергію та ПММ, підвищувалася мінімальна зарплата. Інші населені пункти поступово підвищували тарифи”.

Як повідомляла БІ, в Ізмаїлі  тариф на централізоване водопостачання для багатоквартирних будинків з 1 лютого 2022 року підняли до 18,6 грн за куб. м. на водовідведення для багатоквартирних будинків – до 21 грн. за куб. м., що сумарно складає 39,6 грн.

“На сьогоднішній день жителі Рені платять за воду по 15 грн, хоча собівартість куба води в місті доходить до 30 грн за нульової рентабельності. Водовідведення виходить ще дорожчим. А у листопаді-грудні,  коли «Водоканалу» через часті відключення електропостачання довелося вивозити нечистоти машинами, собівартість куба стоків доходила до 100 гривень – це був дуже складний період для нашого комунального підприємства”, — повідомив Валерій Онищенко.

За словами керівника підприємства, для «Водоканалу» куплено, встановлено та випробувано новий генератор – щоб електронасоси могли подавати воду у разі відсутності електроенергії.

“Але «Водоканал» наразі підключений до електролінії порту, і поки що від відключень електроенергії ми не страждаємо, — сказав В.Оніщенко.

Рішення щодо підвищення тарифів на воду у населених пунктах Ренійської громади розглядатимуться на наступних засіданнях виконкому міськради.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x