В ОК “Південь” розповіли, чи загрожує Україні висадка десанту РФ у Придністров’ї

0 коментарів 31266 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство оборони Росії днями заявило, що Україна нібито готує провокацію проти невизнаного Придністров’я. В Міноборони РФ також запевнили, що їхні загарбники “адекватно відреагують на підготовку провокації української сторони”.  


Речниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону пояснила, чи є загроза відкриття бойового фронту росіянами з боку Придністров’я та що відбувається на кордоні, пише ТСН.

“Тут, знаєте, знову включається реагування з народної лірики: гучніше за всіх “тримай злодія” кричить сам злодій. Так і тут відбувається, що намагаються (росіяни – ред.) звинуватити Україну в тому, що вона готує якийсь напад кудись та просування своїх військ. Повірте, нам є куди просувати свої війська і в нас багато бойової роботи”, – наголосила вона.

Наталя Гуменюк зазначила, що кордони України поблизу Придністров’я щільно укріплені. І це відбулося ще до початку повномасштабного вторгнення.

“Ми усвідомлювали, що наявність там військового контингенту може передбачати певну загрозу, а те, що відбувається зараз – проста шкільна географія говорить про те, що підсилення їм чекати немає звідки і будь-яка операція: повітряний десант або наводний, як вони розповідають, для них просто нереальна. Наявність наших сил угруповань і потужностей, які вздовж кордону з Придністров’ям, абсолютно адекватна тій загрозі, яка гіпотетично ймовірна з того напрямку – у випадку абсолютної відчайдушності”, – резюмувала речниця ОК “Південь”.

Коментарі закриті.